Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2019, 14:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na svete sa denne diagnostikuje až 1 milión pohlavných chorôb

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Svetová zdravotnícka organizácia zverejnila zarážajúcu štatistiky.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) minulý týždeň zverejnila alarmujúce štatistiky. Na našej planéte lekári každý deň diagnostikujú viac ako 1 milión pohlavných chorôb, informovalo CNN. Šéfka štúdie Melanie Taylor, ktorá tieto diagnózy monitorovala, vyhlásila: „Tieto infekcie naznačujú, že ľudia riskujú svoje zdravie, so svojou sexualitou a reprodukčným zdravím.“

Monitorované boli prevažne štyri najrozšírenejšie pohlavné choroby – chlamýdie, kvapavka, trichomoniáza a syfilis. Každý rok je dohromady diagnostikovaných viac ako 376 miliónov nových pohlavných chorôb, pričom odhady WHO hovoria, že jeden z 25 ľudí na Zemi trpí jednou z nich.


Odhady presahujúce 376 miliónov však hovoria o prípadoch, nie jednotlivých ľuďoch. Ako vysvetľuje lekárka Taylor, človek sa dokáže v priebehu jedného roka nakaziť aj viackrát.

Svetová zdravotnícka organizácia upozorňuje ľudí, aby si vo svojom sexuálnom živote dávali väčší pozor na vlastné zdravie. Chorobami sa človek môže nakaziť nielen pri nechránenom vaginálnom sexe, ale aj tom análnom či orálnom. A niektoré pohlavné choroby vedia spôsobiť až neplodnosť či pôrod mŕtveho dieťaťa.

Domov
Zdieľať
Diskusia