Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. júna 2019, 13:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kazma žaluje neziskovú organizáciu pomáhajúcu hendikepovaným. Domáha sa 484-tisíc korún, podmienky spolupráce údajne nesplnil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nezisková organizácia Černí koně tvrdí, že Kazma splnil podmienky spolupráce na 25 %, no aj napriek tomu mu vyplatili polovicu dohodnutej čiastky, čo podľa všetkého nestačilo.

Kazma aktuálne trávi čas v nemocnici v Tábore kvôli vážnej zlomenine, český internet však jeho meno skloňuje kvôli niečomu úplne inému. Dozvedáme sa totiž, že sa rozhodol podať žalobu na neziskovú organizáciu Černí koně, s ktorou ešte minulý rok spolupracoval. Dobročinný projekt pomáha hendikepovaným ľuďom tým, že bezplatne požičiava drahé handbike bicykle.

V rámci minuloročnej akcie sa kompetentní rozhodli zviditeľniť práve prostredníctvom Kazmu a jeho sociálnych sietí. Za týždňovú účasť a dodanie aftervidea si vypýtal 484-tisíc českých korún, čo je približne 19-tisíc eur. 

Teraz sa z facebookovej stránky Černí koně dozvedáme, že Kazma svoju časť dohody splnil len na 25 % a údajne nedodal v dohodnutý čas ani video. Poslal faktúru na polovicu sumy, teda 242-tisíc, ktorú neziskovka zaplatila. Po šiestich mesiacoch sa objednávateľ videomateriálu nakoniec dočkal, Kazma ho však mal poslať bez autorských práv, takže bolo prakticky nepoužiteľné.  

Zároveň poslal zakladateľ One man show aj ďalšiu faktúru na 242-tisíc korún. Tá už zaplatená nebola a podľa všetkého bude nasledovať súd. Kazma podal žalobu a domáha sa vopred dohodnutých peňazí, aj keď podľa objednávateľa z jeho strany nebolo plnenie dostačujúce. 

Neziskovej organizácii už priamo v komentároch pod príspevkom ponúklo odbornú pomoc viacero právnikov. Verejnosť je pochopiteľne touto informáciou znepokojená, začínajú reagovať známi youtuberi a my budeme zvedaví, ako sa celá situácia vyvinie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia