Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 23:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Černobyľ sa už na IMDb stal najlepšie hodnoteným seriálom histórie

FILMY A SERIÁLY ČERNOBYĽ CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Na populárnej stránke Černobyl preskočil konkurenciu.

Keď HBO vysielalo posledné epizódy obľúbeného seriálu Game of Thrones, zrazu vytiahlo z rukáva obrovský tromf. Spustilo vysielanie seriálu Černobyľ, a teda v originálnom znení Chernobyl, ktorý sa okamžite stal hitom medzi divákmi aj kritikmi.

Seriál zachytáva udalosti z apríla roku 1986, keď došlo v atómovej elektrárni Černobyľ na území dnešnej Ukrajiny k výbuchu, ktorý zamoril celé okolo radiáciou a nebyť mnohých odvážnych pracovníkov, celá Európa mohla dopadnúť oveľa horšie.

Odporúčané
Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) 23. mája 2019, 11:01

Seriál sa momentálne teší takej obrovskej popularite, že sa na známom portáli IMDb stal so skóre 9,7 najlepšie hodnoteným seriálom histórie. Vďaka doterajším hodnoteniam preskočil legendy ako Breaking Bad či Game of Thrones, ale treba podotknúť, že Černobyľ zatiaľ ohodnotilo približne 35-tisíc užívateľov, zatiaľ čo Breaking Bad so skóre 9,5 ohodnotilo takmer 1,2 milióna užívateľov.  

Ak si aj vo svojich dvoch záverečných epizódach udrží Černobyľ rovnakú kvalitu, zrejme bude o prvé miesto súperiť dlhodobo, pretože HBO týmto seriálom trafilo do čierneho. Niektorí diváci mu vyčítajú len to, že v ňom tvorcovia neobsadili ukrajinských a ruských hercov, ani nepoužili ukrajinský a ruský jazyk, ale dialógy prebiehajú v angličtine.

Černobyl sa už stal najlepšie hodnoteným seriálom v histórii IMDB
Černobyl sa už stal najlepšie hodnoteným seriálom v histórii IMDB
Domov
Zdieľať
Diskusia