Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2019, 11:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

3 novinky v Android Q. Google odhalil ďalšie vylepšenia nadchádzajucej verzie systému

3 novinky v Android Q. Google odhalil ďalšie vylepšenia nadchádzajucej verzie systému
Zdroj: Google
TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Nový operačný systém je opäť blikžšie k realite.

Ako sa očakávalo, sa nakoniec aj stalo. Konferencia internetového giganta odhalila zopár nových informácií o nadchádzajúcej verzii operačného systému Android so zatiaľ neznámym názvom. Jediné, čo o ňom dnes vieme, je jeho prvé písmenko, ktoré reprezentuje Q. Poďme ale k tomu podstatnému.

Počas Google I/O padla zmienka na tri pomerne dôležité vylepšenia. AndroidAuthority spomína diskrétnejšie a pravidelnejšie bezpečnostné aktualizácie vrátane rozšíreného sledovania používania smartfónu.

K funkcionalite Digital Wellbeing po novom pribudne takzvaný Focus Mode, ktorý sa postará o to, aby nás nevyrušovali príliš aktívne aplikácie. Stačí iba jednoducho vytvoriť zoznam a od tej chvíľe systém vypne príslušné notifikácie.

Poslednou novinkou je tiež časť sledovania používania. Tentokrát však ide o integrovanú rodičovskú kontrolu, čiže už nebude treba inštalovať dodatočné aplikácie. Všetko, čo potrebujú rodičia na to, aby mali svoje deti a ich digitálny život pod kontrolou, nájdu priamo v operačnom systéme Android Q.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Google by mal Android Q sprístupniť počas nadchádzajúcej jesene, kedy nám odhalí novú generáciu Pixel smartfónov. Odľahčené verzie Pixel 3A a Pixel 3A XL uzreli svetlo sveta počas tohtoročnej vývojárskej konferencie Google I/O.

Domov
Zdieľať
Diskusia