Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 2:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Francúzsky miliardár daruje na opravu Notre Dame rovných 100 miliónov eur

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Katedrála nebude mať o dostatok finančných prostriedkov na opravu núdzu.

Veľkú medzinárodnú korporáciu Kering, pod ktorú patria značky ako Gucci, Yve Saint Laurent či Balenciaga, založil v roku 1963 Francúz François Pinault a od roku 2005 jej šéfuje jeho syn François-Henry Pinault. Aj keď väčšina rodinného bohatstva stále patrí otcovi, syn rozhodne nemá o peniaze núdzu.

Majetok celej rodiny by mal dohromady dosahovať hodnotu približne 23 miliárd eur, vďaka čomu mohol syn François-Henry v reakcii na tragický požiar parížskej katedrály Notre Dame veľkoryso vyhlásiť, že na jej opravu daruje rovných 100 miliónov eur. Informovala o tom agentúra AFP. 


Notre Dame je symbolom Paríža, celého Francúzska a nepochybne jedným z najdôležitejších symbolov kresťanstva, a tak jej požiar dnes so zatajeným dychom a slzou v oku sledovali milióny ľudí z každého kúta sveta.

Zatiaľ nebolo nijak špecifikované, kedy a ako bude obrovský dar odovzdaný do rúk správcom katedrály, ale snaha o opravu zničených častí katedrály rozhodne nebude narážať na nedostatok finančných prostriedkov.

Okrem daru od francúzskeho miliardára sa začínajú vynárať finančné zbierky, do ktorých prispievajú bežní ľudia, a preto Notre Dame ani zďaleka nepovedala svoje posledné slovo.

Domov
Zdieľať
Diskusia