Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 17:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Juraj Jakubisko na odovzdávaní cien OTO zadelil 12-minútový príhovor, ktorý Slovákov zabáva doteraz

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Známy filmový režisér bol uvedený do siene slávy.

Na udeľovaní cien OTO za rok 2018 bol do Siene slávy uvedený legendárny slovenský režisér Juraj Jakubisko. Keď mu generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník odovzdával pamätnú sošku, Jakubisko poznamenal, že je galavečer už na konci, takže si majú diváci šetriť sily. V tej chvíli nevedeli, aký ďakovný prejav si režisér pre publikum pripravil.

Jakubisko dlhé minúty ďakoval za prejavenú úctu a rešpekt, poďakoval svojej rodine aj priateľom za to, že mohol dlhé roky tvoriť filmy ako Perinbaba či Tisícročná včela na vysokej úrovni a rozrozprával sa aj o pokračovaní Perinbaby.

Spomínal televíziu Joj, ktorá mu s produkciou filmu výrazne pomáhala. Medzitým stihol prítomným osobnostiam porozprávať o svojich kariérnych začiatkoch, o vojne, ale aj o totalitnom režime v Československu počas 20. storočia.

Keď rozprával možno desiatu minútu, nenápadne mu Adela Vinczeová a Michal Hudák prišli naznačiť, že už bude musieť prejav ukončiť, pretože program zbytočne naťahujú a galavečer má pred sebou ešte dve kategórie. Všetkých dorazil so slovami, či sa za ním náhodou nedeje niečo erotické, keď sa Adela a Michal presúvali bližšie k nemu. Nedialo.

Domov
Zdieľať
Diskusia