Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2019, 19:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nový Hellboy je príšerný prepadák. V USA naň kašlú, kritici aj diváci naň pľujú a radšej idú na Cyntoryn zvieratiek (Box Office)

Nový Hellboy je príšerný prepadák. V USA naň kašlú, kritici aj diváci naň pľujú a radšej idú na Cyntoryn zvieratiek (Box Office)
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Del Toro môže byť vlastne spokojný. Diváci ukázali, že oveľa radšej mali jeho filmy.

Ešte než sa naplno pustíme do Hellboya, pozrieme sa na najčítanejšie články Filmkultu behom posledného týždňa. Do pozornosti ešte dávame, že dnes slávime 5. narodeniny, o čom sa viac dozvieš tu. 

Na 5. mieste máme seriálový horor Chamber s Umou Thurman. Tá si zahrala matku dievčaťa, ktoré sa po transplantácií srdca začína meniť na svoju darkyňu. Na mieste číslo 4 je Hellboy a posledná várka záberov a lákadiel na kino.


Čo by to bol za týždeň, keby v top 5 najčítanejších článkov nebolo Game of Thrones a Avengers? Na 3. mieste je teória o tom, že sa nás tvorcovia Endgame snažia v traileroch zmiasť, o čom máme aj značné dôkazy. GoT je však bližšie, a tak ťa aj viac zaujímalo. Veľký úspech konkrétne získal pohľad na CGI v seriáli, aka GoT pred a po pridaní vfx/cgi. No a najviac ste za posledný týždeň klikali na prvé zábery pre Kdo hulí, ten umí 2.

Ty sa už však tešíš na tržby, keďže si článok otvoril po prečítaní nadpisu. Ten vôbec neklame. Hellboy je obrovský prúser a na pokračovania, ktoré už mali producenti sčasti pripravené, môžu veľmi rýchlo zabudnúť, za čo sme aj radi. Málokedy štúdiám prajeme čokoľvek zlé, obzvlášť čo sa tržieb týka, no v tomto prípade je to zaslúžené. 

Millenium Media odmietalo dať del Torovi peniaze na natočenie trojky, pretože mala byť ešte epickejšia než prvé dva diely. Zdá sa, že Millenium bude so stratou v pohode, no utŕži hlavne Lionsgate, ktoré si kúpilo distribučné práva pre USA a Veľkú Britániu.

Hellboy za svoj otvárací víkend zarobil v USA chabých 12 miliónov dolárov. Stále nemáme údaje o celosvetových tržbách, no zrejme to bude veľmi bledé. Výroba snímky však stále len 50 miliónov dolárov a ani tá reklama pravdepodobne nebola až taká kolosálna. Hellboy sa mohol zaplatiť, ale to by medzinárodné trhy museli ukázať veľkú silu, keďže americký zhasne veľmi rýchlo. Pre porovnanie, del Torova jednotka a dvojka otvorila za 23, respektíve 34 miliónov dolárov.

Prípadné pokračovania by som asi rovno vylúčil, aj keď človek nikdy nevie. Rozhodne o ne nikto nestojí a štúdiá sú si toho vedomé, takže by som s nimi tentokrát skutočne nerátal. To už aj del Torova trojka má väčšiu pravdepodobnosť k realizácií. Nie vždy sa rebooty vyplatia. Obzvlášť, keď ich nikto nechce. 


Dnešné box office sme začali až 3. miestom v tabuľke. Na tom prvom je Shazam!, ktorý si z USA za aktuálny víkend odnáša ďalších 25 miliónov dolárov a do niekoľkých dní prekročí v USA hranicu 100 miliónov dolárov zarobených v kinách. Celosvetovo je na hranici 221 miliónov dolárov, čo po dvoch týždňoch vôbec nie je zlé. Všetky filmy majú ešte 10 dní na to, aby čo-to zarobili, keďže sa už blíži Endgame. 

Dvojka je už v príprave a aj keď nejde o tržby obrovských blocknbusterov zo stajne DCEU, Shazam si na seba zarobí a ako úspech ho môžeme vnímať aj z hľadiska recenzií, ktorým sa celkom páčil. 


Meno Marsai Martin je ti pravdepodobne úplne neznáme. Vo veku 13 rokov sa však stala najmladšou filmovou výkonnou producentkou na svete. Prišla totiž s nápadom na film Little. V ňom sa z Reginy Hall stane jej mladšie ja, ktoré má odrazu viesť firmu a možno zmeniť niektoré svoje životné rozhodnutia.

Za všetko hovorí fakt, že snímka dokázala za svoj otvárací víkend zarobiť v USA o 3 milióny viac ako Hellboy. A to o nej možno počuješ prvýkrát, keďže u nás sa premiéra konať nebude. Little premiérovalo prevažne len v USA, takže tržby zo zvyšných teritórií ešte len prídu. 

 

Na 4. priečke máme Pet Semetary, u nás známe ako Cyntoryn zvieratiek. Ten v USA zarobil za uplynulý víkend ďalších 10 miliónov, čo ho dostalo na celkových 41 miliónov, respektíve 76, ak rátame celosvetové tržby. Produkcia stála len 21 miliónov, takže to nie je vôbec zlé, aj keď Kingove horory by si v kinách mohli viesť aj lepšie. Pravdou je, že v mnohých krajinách sa snímka premietala až v uplynulých dňoch. Paramount jej výrobu však rozhodne ľutovať nebude. Nakoniec, v kinách ešte hodnú chvíľu pobudne. 

Top 5 uzatvára Dumbo, ktorý má celosvetovo na konte 266 miliónov dolárov. Najnovší film od stop-motion animovaného štúdia Laika s názvom Missing Link otvoril v USA len za 5 miliónov, no recenzie má skvelé a keď sa pod názvom Hľadá sa Yeti dostane vo štvrtok do kín, určite mu daj šancu. Novinkou je aj erotická romantika After. Tá v rebríčku debutovala na 8. priečke, tesne nad Missing Link.

To je od nás pre tentokrát všetko. Pokiaľ sa chceš v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň (MT) znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať).

Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň ti napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžeš v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdeš na tomto odkaze).

*Celosvetové údaje označené hviezdičkou značia, že ide len o tržby z USA

Poradie MT Názov filmu Víkend USA -/+ Celosvetovo Týždeň
1. 1. Shazam! $25,140,000  -53.0% $221,213,013 2.
2. N Little $15,499,000  - $17,399,000 1.
3. N Hellboy $12,015,000 - $12,015,000* 1.
4. 2. Pet Sematary $10,000,000 -59.2% $76,821,660 2.
5. 3.  Dumbo

$9,186,000

-49.6%

$266,945,162

3.
6. 5.  Captain Marvel $8,626,000

-30.6% 

$1,064,536,581 6.
7. 4. Us $6,946,000 -40.3% $235,998,425 4.
8. N After $6,200,000 - $6,200,000* 1.
9. N Missing Link $5,841,434 - $5,841,434* 1.
10.  6. The Best of Enemies $2,000,000 -55.0% $8,101,570* 2.
Domov
Zdieľať
Diskusia