Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2019, 10:24
Čas čítania 0:00
Richard Balog

10 najväčších hitov rapera Lil Uzi Verta

10 najväčších hitov rapera Lil Uzi Verta
Zdroj: Cooper Neill / Getty Images
HUDBA LIL UZI VERT
Uložiť Uložené

Len málo vecí nás v priebehu tohto roku zatiaľ potešilo viac, ako Uziho rozhodnutie pokračovať v hudobnej kariére, a preto sme sa rozhodli spríjemniť si čakanie na nový album výberom jeho najlepších skladieb.

Milujeme hudbu a v prípade, že Refresher sleduješ dlhšie ako 2 mesiace, tak určite vieš, že našim srdciam sú najbližšie hip-hop a r&b. Dané žánre lemujú naše životy už od tínedžerského veku a za ten čas sme mali možnosť počuť stovky interpretov, z ktorých len malá hŕstka dokáže byť zapametateľná pre dlhšie obdobie. 

Do tejto pomerne úzkej sféry špičkových hudobníkov patrí bez najmenšieho zaváhania taktiež Symyre Woods známy pod pseudonymom Lil Uzi Vert. 24-ročný rodák z Filadelfie síce vzrastovo nepatrí medzi najvyšších ľudí, ale svojou muzikálnou genialitou predčil 99 percent súčasných raperov. 

Začiatkom tohto roka síce skrz Instagram oznámil koniec hudobnej kariéry z viacerých dôvodov, vrátane toho s vydavateľstvom, avšak netrvalo dlho a predstaviteľ emo rapu je späť a servíruje nové hity. 

Dnešným článkom si tak skrátime čakanie na očakávaný album Eternal Atake a zhrnieme 10 najlepších skladieb z Uziho portfólia do celku, pričom neobídeme ani jeho prvotné počiny v podobe mixtapeov. Pohodlne sa tak usaď a vychutnaj si kreativitu mladého rapera v plnej sile a kráse. 


Two®

Skladba otvárajúca Uziho debutový album Luv Is Rage 2, pod ktorej produkciu sa sčasti podpísal aj samotný raper, strhne tvoju pozornosť už od prvých tónov a bude ťa držať do konca. 

Záležitosť trvajúca niečo cez 3 minúty nám približuje interpretovú transformáciu na úspešnú a finančne nezávislú osobu, ktorej slovo má váhu. Okrem toho však poukazuje aj na fakt, že ľudia by mu mali byť viac vďační za prínos a progres pre hip-hopovú scénu miesto  zaoberania sa jeho bláznivým životným štýlom.

 

Erase Your Social

DJ Don Cannon patrí medzi raperových najbližších producentov už od čias vydávania mixtapeov, pričom medzi naše najobľúbenejšie veci z daného obdobia patrí práve daná skladba. 

Ako značí už samotný názov, tak reprezentant Filadelfie pomalým spevavým flowom opisuje problémy spojené so sociálnymi sieťami, ale aj s bývalými priateľmi, ktorí naňho v súčasnosti nazerajú inak ako predtým.

V prípade, že Lil Uzi Verta registruješ až od chvíle veľkej slávy spôsobenej hitom XO Tour Llif3, tak by si mal dať šancu aj starším veciam z raperovho bohatého repertoára. 

 

Yamborghini Dream feat. Young Thug

Skladba, ktorá možno nie je verejnosti až tak známa a nedostávalo sa jej toľko pozornosti, koľko by si podľa nás zaslúžila pochádza z projektu Luv Is Rage a slohou na ňu prispel taktiež Young Thug. 

Pomerene emotívna záležitosť je venovaná pamiatke zosnulého A$AP Yamsa, ktorý dlhé roky zastával pozíciu manažéra pre celý Mob. Okrem zimomriavkových textových pasáži v podaní oboch majstrov svojho remesla, musíme vyzdvihnúť aj produkciu v réžií slávneho zoskupenia 808 Mafia. 

 

New Patek

Vyše 5 minút trvajúci hudobný skvost uzrel svetlo sveta na jeseň minulého roku a mal byť predzvesťou albumu Eternal Atake, avšak takmer s istotou môžeme povedať, že na spomínanom diele figurovať nebude, čo je škoda. 

Každý, kto sa aspoň trochu vyzná, tak vie o Uziho obľube v pop-kultúre, a to predovšetkým tej ázijskej, čo jasne dokumentujú nielen mnohé grafiky, ale taktiež textové odkazy na Naruto ako v danej skladbe. Ako ti už naznačil názov, tak v riadkoch malé vertikálne uzi Lil Uzi Vert spomína značku luxusných hodiniek v prepojení na svoje nahromadené bohatstvo či pestrý sexuálny život plný žien.  

New Patek je ódou na rapový život v plnej kráse a my ju jednoducho milujeme. 

 

444 + 222

Nemusíš byť zrovna matematický génius alebo vyštudovaný kňaz, aby si vedel, že súčet vyššie uvedených cifier je 666, čiže číslo spájané s odkazom na satana. 

S danou symbolikou sa v prípade raperovej kariéry stretávame viackrát a v rôznych podobách, čo spôsobilo aj viaceré búrlivé diskusie. Za všetky spomenieme grafiku k albumu Luv Is Rage 2, na ktorej Uzi vystupuje s anjelskými krídlami a zároveň rohmi... 

Nech už je to akokoľvek, tak dynamický banger s podareným vizuálom patrí medzi skladby, ktoré ťa neprestanú baviť ani po 5 vypočutí za sebou, alebo? 

 

You Was Right

Producent najväčších hitov mnohých A-čkových raperov z novej vlny, Metro Boomin, má zásluhu aj na popularite kontroverzného Symerea Woodsa. 

Na inštrumentále typickom pre uvedeného producenta Uzi rieši otázky týkajúce sa vzťahov či nevery, ktorá je bežnou súčasťou dnešného sveta. Ide o vôbec prvé interpretovo dielo ocenené platinovou platňou, ktoré zahralo na city mnohým jedincom. 

Jednoznačný highlight mixtapeu Lil Uzi Vert vs. The World, súhlasíš? 

Domov
Zdieľať
Diskusia