Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2019, 9:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V zatvorenej španielskej zoo umierajú desiatky zvierat. Vzácnym tigrom či opiciam nemá kto dať jedlo či vyčistiť vodu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

O zvieratá sa v španielskej zoo nemá kto starať.

Ochranári po celom svete sú momentálne mimoriadne nahnevaní na španielsku zoologickú záhradu, ktorá bude mať čoskoro zrejme na svedomí mnoho zvieracích životov. Zoo Parque Zoologico Prudencio Navarro sa zavrela pred dvomi mesiacmi, pričom na zvieratá sa akosi „pozabudlo“.

Ostali v areáli a nikto sa o nich nestará. Nemajú stály prísun potravy, spoločnosť ani zdravotnú starostlivosť. Hrozia infekcie, množia sa komáre a voda vo výbehoch je čoraz špinavšia.

Španielska zoologická záhrada ani mesto Ayamonte sa pritom k prípadu vôbec nevyjadrujú. Reputácia zoo na tom pritom nebola práve najlepšie ani počas jej prevádzky. Od návštevníkov neustále prichádzali sťažnosti a v opatere zomrelo aj niekoľko vzácnych zvierat.

A tento desivý trend zrejme bude aj pokračovať. Vo výbehoch sú stále zavreté levy, opice či jelene, pričom ide aj o vzácne kúsky. Keďže je areál uzatvorený, uniklo len niekoľko fotiek s neznámym zdrojom, no je potvrdené, že ide o inkriminovanú zoo a na fotkách sa napĺňajú najhoršie nočné mory ochranárov. Vzácne zvieratá tam ležia samé, v špine a vyčerpane.

Domov
Zdieľať
Diskusia