Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2019, 18:18
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu, budeme popíjať už o 5 rokov, tvrdia vedci

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Syntetický alkohol môže byť odpoveďou na opicu.

Ak pôjde všetko ako po masle, v priebehu nasledujúcich piatich rokov by sme mohli popíjať alkohol, z ktorého nám ráno nebude nevoľno. Klasickú alkoholickú opicu zrejme zažil už každý z nás, inak na tom nie je ani profesor David Nutt zo Spojeného kráľovstva, ktorý kedysi pracoval pre britskú vládu.

Svoje zamestnanie musel opustiť, keď raz vyhlásil, že by sme sa na drogy mali pozerať realistickejšie, pretože látky ako LSD možno nemusia byť také škodlivé ako samotný alkohol. Zrejme aj tieto vyhlásenia stáli za vývojom syntetického alkoholu, na ktorom už roky pracuje so svojím kolegom Davidom Orrenom.

Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu, by sme mohli popíjať do 5 rokov, tvrdia vedci
Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu, by sme mohli popíjať do 5 rokov, tvrdia vedci Zdroj: Gerardo Osinaga @gerardosc

V laboratóriu vytvorili syntetický alkohol Alcarelle. Vďaka vývoju a dlhoročným skúsenostiam Nutt tvrdí, že tento alkohol vie pôsobiť len na určité časti nášho mozgu. Alkohol na náš organizmus podľa Nutta nutne nevplýva výlučne negatívne a vedec tvrdí, že pomocou Alcarelle dokáže upriamiť vplyv jednotlivých súčastí tohto syntetického alkoholu na potrebné mozgové receptory.

Nutt dokonca vyhlásil, že jednotlivé druhy Alcarelle bude môcť upravovať podľa toho, či majú chuť opiť sa a pociťovať euforické stavy, alebo si len vypiť pohárik či dva ako zavŕšenie chutného jedla. V nasledujúcich piatich rokoch chce Nutt úspešne prejsť všetkými potrebnými testami, aby mohlo byť Alcarelle úradmi regulované a servírované v podnikoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia