Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2019, 22:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko porazilo Maďarsko. Naši futbalisti odprevadili súpera späť domov po dvojgólovej výhre

ŠPORT EURO 2020 FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zvládli sme vstup do kvalifikácie na európsky šampionát.

Slovenskí futbalisti dnes úspešne vstúpili do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy vo futbale, ktorá sa uskutočnia už budúci rok. Po minuloročných majstrovstvách sveta si na rok futbalové reprezentácie trochu oddýchnu, aby sa mohli pobiť o účasť na najprestížnejšom európskom turnaji.

Naša reprezentácia čelila vo svojom prvom zápase Maďarsku. Už pred súbojom bolo jasné, že atmosféra bude elektrizujúca, pretože oba národy chceli triumfovať. Slovensko je v rámci kvalifikácie umiestnené v skupine E, kde sa v nasledujúcich mesiacoch pobijeme ešte s výbermi Chorvátska, Walesu a Azerbajdžanu, aby sme si zopakovali postup, ktorý sme dosiahli v roku 2016.

Slovensko porazilo Maďarsko. Naši futbalisti odprevadili súpera späť domov po dvojgólovej výhre
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V prvom polčase sme veľké množstvo šancí nevideli. Naši futbalisti nastúpili do zápasu aktívne, snažili sa bojovať o lopty a často sa im to aj darilo. Viac príležitostí sme si vypracovali my, kontrolovali sme priebeh hry, ale pre nezainteresovaného fanúšika by sa úvod zápasu mohol zdať nezáživný. Bezgólové skóre sme prelomili krátko pred polčasovou prestávkou, keď sme pekne zakombinovali a maďarského brankára prekonal Ondrej Duda hrajúci vo výbornej forme aj v Nemecku.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Druhý polčas nevyzeral nijak inak. Snažili sme sa vypracovať dostatok šancí na to, aby sme zvýšili skóre a nemuseli sa báť prípadného vyrovnania. Reakciami na výborné akcie boli fauly, už v 54. minúte začali Maďari striedať, keďže chceli zvrátiť vývoj stretnutia. Po 60. minúte mali viacero šancí práve naši súperi, ale podržala nás obrana aj pozorný Dúbravka v bráne.

V poslednej polhodine pred koncom zápasu sme mohli viackrát ďakovať šťastene za to, že sme neinkasovali, ale napokon sme situáciu udržali pod kontrolou. Nielenže Pekarík strelil gól, ktorý však rozhodca pre ofsajd neuznal, o pár minút neskôr už Albert Rusnák upravil na 2:0 a Slovensko si na konte pripísalo prvé body v dôležitej kvalifikácii. 

Ondrej Duda 1:0

Albert Rusnák 2:0

Domov
Zdieľať
Diskusia