Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2019, 1:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dosiahli sme 100-tisíc odberateľov na YouTube. Toto je 10 najlepších videí Refresheru

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pripravili sme si výber toho najlepšieho, čo sa za posledný rok objavilo na našom YouTube kanáli.

Prostredníctvom YouTube ti servírujeme skoro denne videá už niekoľko rokov a práve dnes sa nám podarilo pokoriť magickú hranicu 100-tisíc odberateľov, za čo by sme sa týmto chceli veľmi pekne poďakovať. Zároveň si vážime aj každý jeden pozitívny, resp. konštruktívny komentár, ktorý nás dokáže posunúť vpred. 

Po niekoľkých stovkách videí už môžeme konštatovať, že nás dostali na množstvo zaujímavých miest, umožnili nám spolupracovať s nespočetným zástupom skvelých ľudí a v neposlednom rade bavili dlhé hodiny samotných divákov, o ktorých to v konečnom dôsledku celé je. Pri tejto príležitosti by sme pri všetkej skromnosti chceli dať do pozornosť aspoň malý prierez obsahu, ktorý na kanáli Refresheru nájdeš v prípade, že si mu zatiaľ nevenoval dostatok pozornosti. 

Skôr sa teda zameriame na úspešné a naše obľúbené kúsky z rozbehnutých aj začínajúcich seriálov, pričom si prezradíme aspoň trochu viac z pozadia a budúcnosti. Dozvieš sa teda nielen to, čo sa dialo, ale aj to, čo ešte len máme v pláne.

Ešte pred tým, ako začneme, by sme sa týmto ako Refresher chceli poďakovať celému videotímu a produkcii, ktorá pracuje doslova vo dne aj v noci, niekedy aj desiatky hodín vkuse. Zvládať časový tlak, stres, zodpovednosť a popri tom myslieť na kvalitu výstupu nie je vždy jednoduché.


Interhejty - Separ

Asi najkontroverznejším formátom sú Interhejty, ktoré budia pozornosť už samotným názvom. Samotný koncept je založený na tom, že vopred vyberieme zopár negatívnych, tupých či vtipných komentárov a následne konfrontujeme hostí.

Tí vopred nevedia, čo ich vlastné čaká, takže máme možnosť vidieť bezprostredné reakcie. Vďaka nim sa aspoň dozvieš, ako tvoj obľúbený influencer reaguje na kritiku. Pôvodne sme začali rapermi, no neskôr sme si pozvali aj komikov či youtuberov. 

 

Backstage - 6ix9ine

V kategórii seriálov, ktoré si užívame najviac, by pravdepodobne vyhral Backstage. Ako už asi tušíš, vznikol kvôli tomu, aby sme mohli verejnosti ukázať, ako to vyzerá na mieste, kam sa za normálnych okolností nikdy nedostane. Samozrejme, najväčšiemu úspechu sa tešia tie rapové, čo si veľmi dobre uvedomujeme, no aj napriek tomu sme formát rozšírili aj o iné žánre a kultúrne podujatia.

Okrem ukazovania samotných backstageov je vždy priestor aj na to, aby sme samotných interpretov vyspovedali a zistili čosi viac nielen o ich koncertnej rutine. Vďaka našej sérii s niekoľkými desiatkami dielov teda uvidíš množstvo klubov a párty, ktoré ťa snáď prinútia koncerty navštíviť. Zároveň sa dozvieš množstvo zaujímavostí za sprievodu exkluzívnych záberov. 

Pri tejto príležitosti by sme si chceli zaspomínať práve na 6ix9ine, keďže ide o kontroverznú svetovú hviezdu, ktorá však aktuálne čaká na súd vo väzbe. Nevynechali sme však ani elektronickú hudbu alebo slovenskú alternatívu Billy Barman

 

Refresher Leto/Zima

Ak sleduješ náš Instagram, tak už asi tušíš, že naši kolegovia sa aktuálne nachádzajú v Tatrách a pripravujú nové diely Refresher Zimy. Tá je spoločne s Refresher Letom obľúbeným projektom hlavne kvôli tomu, že máme možnosť cestovať, skúšať nové veci a stretávať sa s vami, našimi milovanými fanúšikmi, či už počas práce alebo v rámci voľného času.

Všetky zážitky mapujeme vo vlogoch, pričom tentokrát dávame do pozornosti ten letný, keďže je nám už všetkým dlho zima. Už teraz môžeme sľúbiť, že aj počas letných mesiacov roka 2019 určite navštívime najväčšie slovenské, české aj zahraničné festivaly aj zaujímavé časti týchto krajín, kde sme sa doteraz zatiaľ nemali možnosť pozrieť.  

 

Šajmo v McDonald's

Osobitná kapitola sú naše spolupráce s komerčnými značkami. Sme veľmi radi, že sa na Slovensku nájdu aj také, ktoré sú otvorené zaujímavému obsahu a možno tak trochu aj experimentovaniu. Práve na tento moment spomíname veľmi radi, keďže vidieť Šajma robiť cheeseburger je snom každého hejtera. Aj vďaka nemu si sa však mal možnosť dozvedieť, čo práca pre McDonald's vlastne obnáša a ako to funguje v kuchyni. 

Šajmo tiež vyspovedal všetkých kompetentnyćh naokolo a vytvoril popri tom jedlo, ktoré vzhľadom nemalo ďaleko od fotografií. Alebo možno áno. V každom prípade, v reportážach mapujúcich to, ako vzniká nejaký produkt, budeme určite pokračovať. 

Do pozornosti ešte dávame napríklad návštevu závodu Ryba Žilina, kde sa dozvieš, ako táto obľúbená pochúťka Slovákov vzniká. 

 

Vedel si? - Extáza

Edukovali sme aj prostredníctvom aktuálne neaktívnej série Vedel si?, kde sme sa venovali napríklad dlhodobo aktuálnej téme drog obľúbených na Slovensku. Zakaždým ide o podložené informácie etablovaného človeka, ktorý dokáže svoje tvrdenia zostaviť na základe relevantných zdrojov, resp. výskumov.

Ide o odbornejší pohľad na problematiku, konkrétne pri extráze riešime aj chemickú perspektívu. Cieľom je v prvom rade zvyšovať povedomie, a to nielen o drogovej problematike. Okrem extázy či LSD sme sa venovali aj depresii.  Obzvlášť v dnešnej dobe je veľmi dôležité byť informovaný a spoliehať sa na pochybné zdroje nemôže vždy dopadnúť dobre. Séria vznikala so šikovným Peťo z BeWise, ktorý dlhodobo funguje na svojom vlastnom YouTube kanáli

 

Odhodlanie Loviť - Yak.Sha

Keď sme už spomínali spolupráce, našou srdcovkou je práve Jägermeiter, s ktorým sa nám darí dlhodobo prinášať zaujímavé projekty. Jedným z nich je práve Odhodlanie loviť, pričom ide o sériu krátkych dokumentárnych filmov, v rámci ktorých máš možnosť sledovať profily ľudí s atraktívnymi povolaniami.

Naším cieľom je v prvom rade motivovať divákov k tomu, aby na sebe pracovali a dotiahli to minimálne tam, kde napríklad Yak.sha alebo chalani z Malalata.  Do najnovšieho dielu prijal pozvanie známy pražský kaderník Delikvent, a ty už asi tušíš, že selekcia hostí neprebieha na základe žiadného konkrétneho kľúča. 

Jednoducho si vždy vytipujeme ľudí, ktorí sú ochotní dať do svojej profesie viac ako 100 percent energie, času aj námahy a neustále na sebe pracujú. Je dôležite neuspokojiť sa s tým, čo aktuálne máme a neprestávať loviť. 

 

Grape - Pustíš Barborku do svojho stanu? 

Grape Festival je neodmysliteľnou súčasťou nášho leta už niekoľko rokov a vždy si odtiaľ okrem množstva zážitkov prinesieme aj zopár videí, z ktorých je, žiaľ, zverejniteľná len veľmi malá časť. Počas ročníka 2018 sme sa rozhodli navštíviť aj stanové mestečko a aj napriek tomu, že bolo pár hodín po obede, ochotní respondenti už mali dávno pod čapicou a ochotne nám svoje festivalové príbytky ukázali. 

To všetko, samozrejme, za sprievodu našej moderátorky Barborky a kameramana Mikiho, ktorí sú pripravení na každú krízovú situáciu. Toto video by malo byť zároveň pre každého motiváciou, aby počas slnečných dní nezostával doma.  

Práve multižánrový festival Grape patrí medzi ďalšie naše srdcovky, na ktoré nedáme dopustiť. Organizátori za necelú dekádu vytvorili ikonický sviatok pod holým nebom, kde zakaždým nájdeš aj našu Refresher Zónu. A už teraz môžeme sľúbiť, že tomu nebude inak ani tento rok.

 

Refresher Vlog - Teambuilding

V roku 2018 sme sa rozhodli zaviesť nový koncept vlogov, keďže sme chceli čitateľom a divákom ukázať trochu viac z pozadia Refresheru. Ukázali sme, ako prebiehalo sťahovanie do nových bratislavských priestorov a následne si mal možnosť sledovať zatiaľ najhlbšiu verejnú sondu v podobe záberov z teambuildingu. Okrem moderátorov sa predstavili redaktori, obchodný tím a vedenie, a to nie práve ako uhladení profesionáli. 

Sme však názoru, že zdieľať tieto momenty nás môže zblížiť, čo je naším primárnym cieľom pri väčšine projektov. Práve vlogy budú v roku 2019 obzvlášť aktívnym konceptom, takže sa ešte určite je na čo tešiť. 

 

Rozmaznaný Bratislavčan hľadá v Košiciach TOP 6 podnikov

Ak sleduješ Refresher aspoň zopár rokov, asi vieš, že nedáme dopustiť na kvalitné jedlo. Veľa kvalitného jedla. Kdekoľvek a kedykoľvek. Aj preto sme veľmi radi za úzku spoluprácu s foodblogerom Čojem, ktorý nám aj tebe postupne odhaľuje gastronomické krásy Slovenska.

Okrem Bratislavy, kde pôsobí aktívne aj na svojom Instagrame, sme sa ešte počas teplých mesiacov presunuli do metropoly východu. Práve tam Čoje spoločne s ďalším legendárnym foodblogerom Draganom vyskúšali najlepšie prevádzky a ty sa tak vďaka nim dozvieš, kde sa v Košiciach musíš ísť najesť.

Na recenzie oboch chalanov sme sa zatiaľ vždy mohli spoľahnúť, a tak pevne veríme, že v roku 2019 sa nám podarí navštíviť ďalšie slovenské mestá. Do pozornosti dávame ešte Trnavu, ktorú sme navštívli pred niečo viac ako mesiacom.

Ako vzniká hit - S. Barracuda

Na záver si musíme trochu nasypať popol na hlavu, keďže sa nám síce podarilo v minulom roku začať nový hudobný seriál, no aj napriek viacerým natočeným dielom zatiaľ uzrel svetlo sveta len jeden. Ako vzniká hit je klasický americký koncept, v rámci ktorého interpret ukáže, ako spravil hudobnú produkciu od úplného začiatku až po samotný výsledok. 

V prípade ostravského člena AK Sergeia Barracudu je to ešte o to atraktívnejšie, že sám do svojho beatu aj rapuje. Ide skôr o dokumentárny formát, kde sa však dozvieš aj čosi viac o pozadí, keďže slovenskí aj českí raperi sú vždy ochotní prezradiť nám čosi viac. 

Pevne veríme, že v roku 2019 sa nám podarí vydať každý mesiac aspoň jeden diel, pričom sa nebudeme venovať len starším trackom, ale aj novým hitom. 

Anketa:
Ktoré z týchto videí sa ti páčilo najviac?
Interhejty - Separ
Backstage - 6ix9ine
Refresher Leto/Zima
Šajmo v McDonald's
Vedel si? - Extáza
Odhodlanie Loviť - Yak.Sha
Grape - Pustíš Barborku do svojho stanu?
Refresher Vlog - Teambuilding
Rozmaznaný Bratislavčan hľadá v Košiciach TOP 6 podnikov
Ako vzniká hit - S. Barracuda
Interhejty - Separ
10 %
Backstage - 6ix9ine
13 %
Refresher Leto/Zima
13 %
Šajmo v McDonald's
11 %
Vedel si? - Extáza
11 %
Odhodlanie Loviť - Yak.Sha
6 %
Grape - Pustíš Barborku do svojho stanu?
16 %
Refresher Vlog - Teambuilding
4 %
Rozmaznaný Bratislavčan hľadá v Košiciach TOP 6 podnikov
11 %
Ako vzniká hit - S. Barracuda
5 %
Domov
Zdieľať
Diskusia