Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
s Red Bull
6. januára 2019, 14:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vieš, ako bude svet vyzerať v roku 2030? Vďaka svojej vízii môžeš v Portugalsku zažiť nezabudnuteľný výlet

ZAUJÍMAVOSTI RED BULL
Uložiť Uložené

Nová súťaž Red Bull vyzýva mladých ľudí, aby porozmýšľali nad našou budúcnosťou.

Nikto z nás presne netuší, čo ľudstvo čaká v nasledujúcich rokoch. Odborníci upozorňujú na to, že našu planétu budú čoraz silnejšie ovplyvňovať klimatické zmeny, ale v negatívnom svetle sú zobrazované aj technológie.

Často by si narazil na články či filmy o tom, do akej dystopickej budúcnosti nás privedie moderný technologický pokrok, avšak Red Bull si uvedomuje, že existuje dostatok mladých ľudí, ktorí by tento pesimizmus vedeli zvrátiť.

Vymyslel preto výzvu Red Bull Futur/io, v rámci ktorej môžeš porozmýšľať nad tým, ako bude vyzerať naša vytúžená budúcnosť. Na zapojenie do súťaže stačí, aby si natočil video dlhé 60 sekúnd, kde zahrnieš vlastný obraz našej budúcnosti v roku 2030.

Vieš si predstaviť, ako bude svet vyzerať v roku 2030? Vďaka svojej vízii môžeš v Portugalsku zažiť nezabudnuteľný výlet
Vieš si predstaviť, ako bude svet vyzerať v roku 2030? Vďaka svojej vízii môžeš v Portugalsku zažiť nezabudnuteľný výlet

V ideálnom prípade vytvoríš pútavý príbeh a upozorníš na to, akým smerom by sme sa v našej civilizácii mali uberať. Netreba sa predsa zameriavať len na negatívne stránky súčasného technologického pokroku, práve preto budeš mať šancu využiť všetku kreativitu a odprezentovať svoj výtvor spôsobom, ktorý je tebe vlastný. Zakomponovať môžeš animáciu, vlogovanie alebo pokojne aj obyčajné slová na obrazovke.

Nebudeš to samozrejme robiť zadarmo. Ak sa odbornej porote budú tvoj príbeh aj spracovanie vytúženej budúcnosti pozdávať, už v marci sa môžeš tešiť na trojdňový výlet do čarovného portugalského Lisabonu. V tomto hlavnom meste sa uskutoční vzdelávacia akadémia, kde budeš mať možnosť stretnúť nielen odborníkov, ale aj súťažiacich z ostatných častí sveta.

V silnej konkurencii sa môžeš presadiť natoľko, že porotu zaujmeš a dostaneš príležitosť spracovať svoju víziu na profesionálnej úrovni pomocou Red Bull Media House. Nestrácaj zbytočne čas, pretože sfilmovanie príbehu do krátkeho videa nie je záležitosť niekoľkých dní.

Prihlasovanie súťažných diel prebieha na tejto stránke a je otvorené do 8. februára budúceho roku, v polovici rovnakého mesiaca sa dozvieš, či si bol vybratý medzi tých najlepších z najlepších, a 21. až 24. marca 2019 sa už možno vidíme v Lisabone. Samozrejme, musíš mať po osemnástke a aj keby si svoju víziu spracoval s kamarátmi v tíme, do Portugalska pocestuje len líder.

Domov
Zdieľať
Diskusia