Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2018, 15:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tyson Fury poslal po zápase ľuďom trpiacim psychickými problémami emotívny odkaz: Urobil som to pre vás!

ŠPORT BOX SPRÁVA TYSON FURY
Uložiť Uložené

Britský boxer dokončil fenomenálny comeback.

Momentálne snáď neexistuje inšpiratívnejší človek ako Tyson Fury. Britský boxer sa na dlhé dva roky utiahol do súkromia, bojoval s drogami ako kokaín či alkohol a zničil si svoje mentálne zdravie. Trápili ho depresie, závislosti spôsobili, že pribral desiatky kilogramov a na sociálnych sieťach sa objavovali fotografie zúboženého stavu, v ktorom sa Fury nachádzal.

Napokon si povedal, že stačilo. Drogy aj alkohol zanechal v minulosti, začal opäť trénovať a výrazne schudol, aby sa najskôr boxersky rozohrial a potom postavil do ringu proti Deontayovi Wilderovi.

Americký boxer obhajoval v ringu svoj titul šampióna WBC v ťažkej váhe a v 40 zápasoch uštedril súperom 39 knockoutov, a tak celý svet očakával, že aj proti Furymu pôjde o rýchle a jasné predstavenie.

Donedávna chlapík závislý na drogách predsa nemôže konkurovať dynamitovým úderom, ktoré dokáže Wilder uštedriť. Napriek tomu Fury svetu ukázal, ako veľmi sa mýlil. Nielenže podľa fanúšikov a mnohých odborníkov vyhral v 10 kolách z 12, ale dvakrát sa dokázal postaviť po brutálnych knockdownoch, ten posledný dokonca prišiel v 12. kole.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Obaja boxeri si po zápas prejavili rešpekt, objali sa a nastal čas na novinárov. Fury v emotívnom rozhovore pre BT Sport porozprával divákom, komu svoj výkon v súboji venuje. „Je to ikonický comeback, že? Po dva a pol roku mimo ringu, kilách navyše a mentálnych problémoch. Dnes som svetu, a všetkým ľuďom trpiacich psychickými problémami, ukázal, že sa človek dokáže vrátiť, naozaj je to možné. Každý tam vonku, kto trpí rovnakými problémami ako ja, urobil som to len pre vás,“ vyhlásil Fury.

Nevadil mu ani fakt, že príbeh ako z Rockyho mu napokon nevyšiel. „Mohlo to byť oveľa horšie. Ďakujem Bohu, že obaja muži dnes odchádzajú domov ku svojim rodinám v zdraví a pohode. Bolo to skvelé, bol to parádny zápas,“ zakončil prejav britský boxer.

Domov
Zdieľať
Diskusia