Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2018, 13:06
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Aquaman je podľa kritikov najlepším DC filmom od Temného rytiera s fantastickým vizuálom a humorom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zdá sa, že James Wan na režisérskej stoličke nesklamal.

Komiksovka Aquaman zo stajne DC patrí k jasným favoritom tohtoročnej zimnej sezóny. Kráľ Atlantídy v podaní Jasona Momou k nám dorazí počas posledného mesiaca tohto roka a očakávania fanúšikov, ale aj kritikov sú pomerne vysoké.

Na režisérskej stoličke sedí overený James Wan (The Conjuring) a trailery tiež dávajú nádej, že sa podarí nadviazať na úspešnú Wonder Woman. Úspech by DC potrebovalo a práve Wan by mohol byť ten, kto sa oň postará.

Aby sme sa pripravili na to, čo nás v kinách vlastne čaká, môžeme si preklepnúť prvé zahraničné reakcie kritikov. Tí už film videli a zaplavili sociálne siete svojimi dojmami. Ako to teda v ich očiach dopadlo? Dostali sme pecku alebo ďalšie šliapnutie mimo?

Aquaman je podľa kritikov najlepším DC filmom od Temného rytiera s fantastickým vizuálom a humorom
Zdroj: Warner Bros.

Andrew Dyce napísal, že Aquaman je dychvyrážajúci, nádherne natočený a poriadne badass. Snímku prirovnal k zábavného superhrdinskému fantasy anime, akurát v hranej podobe. Brandon Davis bol tiež spokojný.

„Aquaman je skvelý,“ napísal. „James Wan vytvoril naozaj originálny superhrdinský origin, ktorý často prekračuje do žánru epickej fantasy. Napriek tomu je však príbeh upevnený v rodinnej linke. Svet je vizuálne neuveriteľný a Jason Momoa ako Arthur Curry je totálne badass!“ Pochválil aj výkony Patricka Wilsona a Yahyaa Abdul-Mateena II.

„Aquaman je výborné epické fantasy dobrodružstvo,“ vyhlásil Sean Gerber. „Je plné napínavej akcie a úžasného podvodného sveta. Niečo také ste ešte v superhrdinských filmoch ani nikde inde nevideli. Parádne som si projekciu užil a nepochybujem, že na tom budete rovnako. Pozrite si to na najväčšom možnom plátne!“

Aquaman je podľa kritikov najlepším DC filmom od Temného rytiera s fantastickým vizuálom a humorom
Zdroj: Warner Bros.

Aj Germain Lussier bol zo snímky nadšený a označil ju za druhé najlepšie dielo z celého DCEU. „Aquaman je veľkolepá, zábavná a divoká jazda,“ napísal. „Je neuveriteľne melodramatický a prehnaný v tom najambicióznejšom a najepickejšom slova zmysle.“

„V Aquamanovi sa Avatar stretáva s Jupiter Ascending s náznakmi Pána prsteňov, Indiana Jonesa a epickou videohrou," prezradil Sam Clements a dodal, že túto kombináciu si zamiloval.

 

Peter Sciretta vyhlásil, že Aquaman je lepší než čakal. „Pôsobí trochu ako marvelovky z prvej fázy. V dobrom slova zmysle,“ vysvetlil.

„Najlepší je film v momentoch, kedy si robí srandu zo seba a neberie sa prehnane vážne. Black Manta je skvelý záporák a komiksoví fanúšikovia ho budú milovať.“ Pochvalne sa vyjadril aj ohľadom celkovej vizuálnej stránky a akčných scén.

Aquaman je podľa kritikov najlepším DC filmom od Temného rytiera s fantastickým vizuálom a humorom
Zdroj: Warner Bros.

Tom Jorgensen bol mimoriadne spokoný a dokonca vyhlásil, že Aquaman je najlepší DC film od The Dark Knight. Wanova snímka podľa neho obsahuje epickú akciu, emócie, vynikajúci vizuál a veľa humoru. „Warner Bros. by malo DCEU zveriť Jamesovi Wanovi. Dokázal, že je tým pravým kapitánom pre túto loď,“ zakončil.

Jenna Busch napísala, že Aquaman je neuveriteľná pecka a dodala: „Je to presne to, čo som dúfala, že dostanem a nemôžem sa dočkať, kedy film uvidím znovu!“ Dorian Parks označil Aquamana za jednu z najlepších DC filmových komiksoviek a Spencer Perry napísal, že Aquaman pôsobí ako animák z 80. rokov.

„So všetkým dobrým aj zlým,“ dodal. Napísal však, že ide o skvelú dobrodružnú snímku. Carly Lane pochválila Wanovi réžiu, Jasona Momou v hlavnej úlohe a Amber Heard ako Meru. Režisér podľa nej umne skombinoval dobrodružný príbeh s fantasy prvkami a bezchybným vizuálom.

Ak si to teda zhrnieme, len ťažko by sme v slovách kritikov hľadali nejaké výraznejšie negatíva. Podľa všetkého sa na nás rúti našliapnutý a prvotriedne natočený blockbuster, pri ktorom sa budeme skvele baviť. Dúfajme, že to tak naozaj bude. Presvedčíme sa o tom 13. decembra (prosinec) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia