Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2018, 20:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Afričania predviedli najväčšiu futbalovú tragikomédiu. Útočník minul v šanciach, ktoré by premenil aj amatér

ŠPORT AFRIKA FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zápas medzi Tanzániou a Lesotho priniesol bizarný moment.

Africký futbal je plný kontrastov. Na jednej strane z afrického kontinentu pochádza veľmi veľa hráčov svetovej kvality, ale na druhej strane menšie krajiny dostatočnú kvalitu nemajú. Diváci na štadióne a pri televíznych obrazovkách sa o súčasnej situácii vo futbale v Tanzánii a Lesotho presvedčili v nedeľňajšom zápase.

V rámci kvalifikácie na Africký pohár národov si zmerali sily v zápase, ktorý sa skončil tesnou výhrou 1:0 v prospech Lesotha. Namiesto výborných útokov a precíznej defenzívy sme však mohli pozorovať maximálne obrovskú tragikomédiu.

Nielenže hráčom chýbajú zručnosti a skúsenosti, miestne futbalové ihrisko by dopadlo horšie ako väčšina dedinských ihrísk na Slovensku. Najlepšie tragickú situáciu podčiarkuje moment z 21. minúty zápasu.


Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Lopta sa po nepresnej prihrávke dostala na kopačku obrancu Tanzánie, ktorý ju chcel okamžite poslať pomocou malej domov ku vlastnému brankárovi. Trávnik bol proti, a tak loptu spomalil natoľko, že ju dobehol útočník Lesotha a zakončoval v situácii jeden na jedného.

Trafil len do brankára, lopta sa ocitla vo vzduchu a dopadla mu opäť na nohu. V tej chvíli mal pred sebou prázdnu bránu a dvoch dobiehajúcich obrancov po svojom boku. Útočník šancu nepremenil, lopta sa pomaličky kotúľala ku bráne, kde sa ju snažil odkopnúť obranca Tanzánie.

Ten ju posunul zase len ku súperovi aj s pomocou bránkovej konštrukcie, avšak útočník aj po druhý raz zlyhal a netrafil z pár centimetrov do odkrytej siete. Vychutnaj si opakované zábery z každého uhlu, pretože podobne bizarnú futbalovú chvíľku tak skoro zrejme neuvidíš.

Domov
Zdieľať
Diskusia