Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. februára 2019, 12:42
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je neďaleko atómky v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor)

Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je neďaleko atómky v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor)
Zdroj: Tomáš Blahuta / REFRESHER
REFRESHER UFO
Uložiť Uložené

Exotický odbor, ktorý u niekoho vzbudzuje posmešky, no rieši veľmi zaujímavé prípady.

Miroslav Karlík sa venuje nezvyčajnej záľube. Je ufológom a pôsobí v trnavskom UFO klube. Počas posledných rokoch sa zaoberal stovkami prípadov u nás na Slovensku a o najlepších vydal aj knihu. Rozhodli sme sa ho osloviť, aby sme si priblížili „UFO situáciu“ na Slovensku.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Kde na Slovensku s najvyššou pravdepodobnosťou uvidíš UFO
  • Ako môže vyzerať hlásenie pozorovania cudzieho objektu
  • Ako to vyzeralo počas noci, keď slovenské stíhačky vzlietli k neznámemu telesu
  • Ako funguje UFO klub Trnava, aké chyby robia ľudia pri pozorovaniach
  • Ako funguje ufológia v našej krajine
  • Kde na Slovensku pravdepodobne existuje medzi-dimenzionálna brána

Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je pri atómke v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor)
Ufológ: Slovenské stíhačky už UFO naháňali, medzi-dimenzionálna brána je pri atómke v Jaslovských Bohuniciach (Rozhovor) Zdroj: cez-okno.net

Pán Karlík, ako ste sa dopracovali k ufológii?

Všetko začalo na vojne. V Bratislave som nastúpil do jednotky protivzdušnej obrany, ktorá mala na starosti letisko. Počas vojenskej služby som bol na Zohore na rádiotechnickej hláske. Riešili sme prelety vzdušných cieľov nad hranicami.

Odporúčané
Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe 26. januára 2022, 16:30

Zároveň som mal za sebou niekoľko školení a jednoducho povedané, musel som vedieť, čo a ako letí. Na tom vtedy závisela obrana štátu. Pôvodne som bol pátrač-kreslič. Pomocou ceruzky sme zakresľovali, čo letelo. Raz nám čosi preletelo obrovskou rýchlosťou po oblohe.

Neboli to žiadne naše stroje, pretože  ich rýchlosť 10 až 20-krát prevyšovala naše stíhačky. To sa dalo vypočítať. Išlo o moje prvé nepriame poznatky. Keď som sa vrátil z vojny, pozoroval som jeden objekt nad Senicou. Choval sa veľmi zvláštne, robil prudké klesania a stúpania, odbočoval do pravého uhlu podobne.

Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny
Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny Zdroj: pixabay.com


Takže ste sa potom ufológii začali venovať intenzívnejšie?

V 1990 som založil klub, 1991 sme sa zaregistrovali ako občianske združenie UFO klub Trnava. Na území celého Slovenska bolo vtedy cca 25 podobných klubov. No o pár rokov sa to rozpadlo. Kvôli priestorovým ťažkostiam a financiám. Robili to mladí ľudia. Tí sa začali ženiť, odchádzať a kluby postupne zanikli. Zostal len náš trnavský.

Čo má teda UFO klub Trnava zatiaľ za sebou?

Do roku 2009 sme nazbierali vyše 400 pozorovaní, no veľa z nich sme ihneď vyradili z evidencie. Zaznamenali sme aj 26 lokalít, kde sa vyskytli kruhy v obilí. Spísal som to do knihy s názvom Ufo na Slovensku. Povedal som si, že to urobím a raz to bude mať nejaký význam.

A má?

Má to efekt na ľudí, pretože sa prestali báť a ak vidia, že sa to stalo aj iným, tak to začnú brať z iného pohľadu. Lebo keď so svojimi pozorovaniami a príbehmi navštívia lekárov, tak skončia tak akurát v Pezinku.

Takže je toho dosť...

Veľa ľudí k nám chodí s tým, že to nemajú komu povedať a tak sa vyrozprávajú. Polovičku z toho zamedzím, lebo často ide o neznalosti z astronómie či optiky a iné meteorologické javy, odrazy od obrazovky a podobne. Dal som sa trocha aj na psychológiu. Nie som psychológ, ale chcem im pomôcť aj v tomto pohľade.

Čo ste vlastne vy osobne všetko videli?

No pol roka som stál na veži a pozoroval oblohu. Vyznám sa v astronómii aj v iných veciach okrajovo, tak sa snažím odbornejšie analyzovať. Osobne som pozoroval 10 objektov na oblohe. Čo som videl, nafilmoval a pozoroval v ďalekohľade, to všetko jednoznačne patrí do kategórie UFO. Pohyb týchto objektov je diametrálne odlišný od toho, čo sa u nás objavuje.

Príklad nahláseného pozorovania. Pôvodné fotky si môžeš stiahnuť tu, prečítať záznam tu

Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny
Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny Zdroj: Tomáš Blahuta / REFRESHER


Aký máte teda názor na mimozemské civilizácie?

Podľa mňa rôznymi genetickými manipuláciami vytvorili život na Zemi. Sú zodpovední za to, akí sme my. Sme ich dielom, monitorujú nás, navštevujú a posúvajú naše poznanie svojským spôsobom, ktorému nerozumieme. Prešli asi podobným vývojom ako my. Tie kontakty s ľuďmi si vyberajú oni. Ľudí, ktorí im vyhovujú. My sme žiaľ arogantní a zlí, veď vidíme to z médií. Verím, že sa ľudstvo spamätá.

Odporúčané
Ako je možné prežiť 85-metrový pád z vyhliadky UFO? Toto hovorí fyzika Ako je možné prežiť 85-metrový pád z vyhliadky UFO? Toto hovorí fyzika 28. mája 2019, 9:28

Tie bytosti sú z fyziologického hľadiska podobné nám. My ich nevidíme, oni nás áno. Ak chcú, berú ľudskú podobu. Vy ste žurnalista, vytvoríte bez námetu článok? Vytvorí režisér bez námetu film? Ľudia sa chceli podobať bohom v Egypte, Slovania, Tartária.

Prečo o tom nie je nič oficiálne?

NASA a podobné inštitúcie nechcú potvrdiť, čo sa podarí zachytiť akémukoľvek amatérovi. Stačí to dementovať, zosmiešniť fotografie... U nás pilot podpíše na 30 rokov mlčanlivosť, v USA je to myslím 50. Tak keď má astronaut okolo tej 30-tky či 40-tky, tak v 90-tke môže začať hovoriť. Potom sú to však len senilní dôchodcovia.

Prejdime do domáceho prostredia. Ako je to s UFO u nás?

Prvá zmienka o UFO na Slovensku je z roku 1668 z Levočskej kroniky, kde kronikár popisuje, že na oblohe letí strieborný jašter.

Všetko má svoj originál. Tie falzifikáty čerpajú z toho originálu, veď kto by z ničoho nič začal robiť kruhy v obilí...

A čo kruhy v obilí?

Do roku 2008 boli kruhy v obilí u nás originály. Potom sa začali robiť falzifikáty, veľmi často. Neskôr aj prestali vznikať. Sú skupiny, ktoré súťažia, kto urobí krajší kruh. Originály vyžarujú inú energiu, aká je v jeho okolí, sú to presné geometrické tvary a niečo nám hovorí, prečo majú taký tvar, majú nejaký význam...

Odporúčané
Šiesti svedkovia tvrdili, že ich kolegu uniesli mimozemšťania. Ide o skutočnosť či premyslený podvod? Šiesti svedkovia tvrdili, že ich kolegu uniesli mimozemšťania. Ide o skutočnosť či premyslený podvod? 21. marca 2019, 10:09

Známy je ten s binárnym kódom. Vznikajú väčšinou na poliach, no aj na ľade, piesku, kvetinovom záhone a podobne. Médiá to berú ako kuriozity. Falzifikáty sú polámané, zničené. Keď niekedy spochybňovali mnou uvedené originály, vždy som im hovoril. No poď, urob to tak, ako to je.

Keby neboli originály, neboli by ani falzifikáty. Ani kruhov v obilí, ani textov, ani peňazí. Musí byť originál. Nikoho by z ničoho nič nenapadlo ísť na pole a začať tam „kresliť“. V USA a Anglicku je takéto poškodzovanie pôdy veľkým prešľapom.

Snáď najznámejší kruh v obilí (Crabwood), kde sa objavila aj správa v binárnom kóde

Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny
Ufológ: Vytvorili nás a vedia o nás všetko. Na Slovensku je UFO najčastejšie na západe krajiny Zdroj: sk.pinterest.com

A ako je to so samotnou ufológiou u nás?

Ufológia ide veľmi do času. Aj do financií. Rok 2018 bol na hlásenia najbohatší. Je 2019, opäť máme hlásenia. Ľudia majú lepšie technické prostriedky, lepšie vnímajú oblohu.

Ufológia na Slovensku začala v 60. rokoch minulého storočia, keď dvaja profesori začali učiť na fakulte a mali osobné zážitky. Pán Bartoš ako letecký konštruktér mal priamy kontakt s UFO v handlovských baniach. Pán Šilhan bol v Čile priamo pri havarovanom objekte, ktorý zabalila americká armáda. Prišli, zabalili veci a odišli preč. To sa deje často.

Odporúčané
Lietadlo s mladým pilotom, ktoré z ničoho nič zmizlo uprostred letu. Uniesli ho mimozemšťania, ako si sám myslel? Lietadlo s mladým pilotom, ktoré z ničoho nič zmizlo uprostred letu. Uniesli ho mimozemšťania, ako si sám myslel? 11. februára 2019, 19:00

V 90. rokoch sa začali objavovať staršie archívne zábery. Napríklad známa pitva mimozemšťana, ktorá bola často napádaná. Tých dôkazov je veľmi veľa. Veľa ufológov však z tohto sveta odišlo nečakane. Možno to zveličujeme, máme konšpiračné metódy.

Je to tiež hovorím, dejiny treba prepísať.

Kedy „ich“ teda spoznáme?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 60038 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy podľa ufológa spoznáme mimozemšťanov
  • Či nás mimozemšťania v skutočnosti stvorili
  • Čo od nás mimozemšťania vyžadujú
  • Ako reaguje ufológ na posmešky
  • Aká UFO akcia sa odohrala na Slovensku
Domov
Zdieľať
Diskusia