Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2018, 13:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študentovi vybuchla izba na intráku pri pokuse vyrobiť v nej extázu. Najskôr vinu zvaľoval na chemickú nehodu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Záchranárov dokonca musel zavolať sám.

Na chemické pokusy vo vlastnej internátnej izbe nebude dobre spomínať mladý študent z Austrálie. Miles Dorian Whitty študuje na University of Canberra vedu, a tak mal veľmi blízko ku chémii.

Rozhodol sa preto premeniť internátnu izbu na amatérske laboratórium na výrobu drog, pričom za svoj výsledný produkt si zvolil extázu v čistej forme MDMA. Všetko prebiehalo podľa plánu do momentu, kým nečakaná chemická reakcia nespôsobila v izbe výbuch a Miles sa nenadýchal nebezpečných výparov.


Sám rýchlo zavolal záchranárov a situáciu opísal ako „chemickú nehodu“, avšak policajti po jeho prevezení do nemocnice rýchlo zistili, čo sa v izbe v skutočnosti dialo. Našli tam hromadu chemikálií, nástrojov potrebných pri výrobe drogy a dokonca aj návod na to, ako proces prebieha.

Študent si našťastie nespôsobil žiadne vážnejšie zranenia a už sa objavil na súde, pretože bol obvinený z nedovolenej výroby zakázanej látky. O treste bude súd rozhodovať neskôr v novembri, a tak je možné, že Miles sa na univerzitu tak skoro nevráti.

Za amatérsku výrobu extázy sa mu napokon určite nepoďakujú kolegovia z internátov, keďže po ôsmej večer museli byť evakuovaní, ak by náhodou chemická reakcia pokračovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia