Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s PUREA.
25. októbra 2018, 13:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zázračný strom obsahuje mix živín, ako žiadny iný. Nahradia výživové doplnky výťažky moringy z Himalájí?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na Slovensku je však „Zázračný strom“ z Himalájí úplne neznámy.

Zdravie je to najcennejšie, čo každý z nás má. Je predsa len jedno a bez správnej starostlivosti o naše telo oň môžeme veľmi rýchlo prísť. Mali by sme preto myslieť na to, či má naše telo dostatok výživných látok, ktoré tak nutne potrebujeme.

Z nákupu v bežnom supermarkete si však zvyčajne odnesieš potraviny plné nezdravých ingrediencií. Zo škodlivých éčok, umelých aróm či ďalších aditív síce žiadnu chorobu priamo nedostaneš, no tvoje telo môže potrebovať viac látok na spracovanie neprirodzených súčastí potravy.

moringa
moringa

Časti stromu Moringa olejodárna (Moringa oleifera) sú od pradávna využívané na všemožné zdravotné účely. Moringa pocházda z úpätí Himalájí, no za storočia sa rozšírila do Afriky, Južnej Ameriky, Karibiku či na Kanárske ostrovy.

moringa
moringa

Vo svete je prezývaná ako "The Miracle Tree," teda Zázračný strom. Použiť sa dá totiž takmer každý kúsok, často sa využívajú kvety, struky, semienka či kôra, no najrozšírenejšie sú listy. Malé lístočky s veľkou silou obsahujú hromadu minerálov, vitamínov a omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. 

Takýto mix živín nebol potvrdený v žiadnej inej rastline

moringa
moringa

Listy a korene moringy obsahujú množstvo vitamínov, minerálov a 46 vzácnych antioxidantov. Ich dôležitosť potvrdzujú aj vedecké štúdie a navyše, obsiahnuté prvky tvoje telo nevyhnutne potrebuje. Horčík či draslík v našom tele potrebuje vyše 300 enzýmov. Dostatok zinku je nevyhnutný pre správny vývoj nových buniek a sodík sa zasa stará o zložky v našej krvi. Všetky prvky či vitamíny naše telo nevyhnutne potrebuje.

Moringa je vo svete čoraz populárnejšia a dorazila už aj na Slovensko. Ideálne je konzumovať ich po jedle, 1 až 2 kapsule dvakrát denne.

Zázračný strom obsahuje mix živín, ako žiadny iný. Nahradia výživové doplnky výťažky moringy z Himalájí?

A keď moringu poriadne otestuješ a na vlastnej koži vyskúšaš kúzla Zázračného stromu, k dispozícii sú aj väčšie balenia za výhodnejšiu cenu. Všetky podrobnosti nájdeš online, pričom nechýbajú ani informácie o všemožných výhodách, dávkovaní či obsiahnutých látkach.

Domov
Zdieľať
Diskusia