Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 13:33
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ostrov Bali zvažuje zákaz bikín na niektorých miestach. Odvážnych turistov už majú miestni plné zuby

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

K blízkosti posvätných miest by si sa na Bali v bikinách dostať nemala.

Bali je dovolenkovým snom mnohých z nás, no ostrov je po turistickej stránke omnoho populárnejší než by si niekto mohol myslieť. Len za rok 2017 navštívilo Bali približne 5 miliónov turistov a keďže k nim bol ostrov vždy pomerne benevolentný, aj úroveň je odlišná v porovnaní s inými dovolenkovými destináciami.

Obyvatelia Bali sa napríklad sťažujú na to, že dovolenkári neustále všade chodia nevhodne oblečení, najčastejšie v plavkách. Či už riadia skúter, nakupujú v supermarkete alebo navštevujú posvätné lokality, plavky sú hlavným odevom indonézskeho ostrova.

Domáci obyvatelia pritom silno vyznávajú hinduizmus a na ostrove sa skrýva mnoho posvätných miest. Tie turisti vôbec nerešpektujú a vnútri, no aj v ich okolí, sa často pohybujú práve v plavkách. Najväčší problém je pritom s dámskymi bikinami.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TRIP EXPLORE LOCALS INDONESIA (@tripwithlocals),

 
Na Bali kratšiu dobu operuje nová vláda a tá má v pláne s odvážnymi turistami a turistkami zakročiť ráznym spôsobom. Časti ostrova, ktoré prináležia ku kultúrnemu dedičstvu (predovšetkým chrámy), majú byť ohradené a bez spoločnosti oprávneného pracovníka do nich turisti nebudú vpúšťaní. 

V blízkosti posvätných lokalít, ktoré sa nachádzajú po celom území ostrova, už miestni roky upozorňujú turistov na prílišné odhaľovanie sa, no momentálne ich slová nepodporoval žiaden zákon.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Yana S (@yanusyan),

Domov
Zdieľať
Diskusia