Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2018, 19:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

O desať rokov budeme vyhadzovať jedlo rýchlosťou 66 ton za sekundu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Áno, ďalšie z mnoha upozornení, aby si myslel na budúcnosť našej planéty, ktorá sa podľa všetkého ženie do niečoho, čo možno môžeme nazvať záhubou.

Vedeli ste, že ročne vyhodia obyvatelia našej planéty až 1,6 miliardy ton jedla? Celková hodnota je približne miliarda eur, čo si už asi vieš predstaviť o niečo lepšie. Jednoducho veľmi veľa. Zároveň je realitou, že na svete je stále veľa krajín s opačným problémom, kde ľudia bojujú s hladom.

Na základe týchto informácií sa prestížna Boston Consulting Group rozhodla vytvoriť scenáre budúcich trendov, ktoré by mohli napovedať, kam sa problematika vyhadzovania pracne vyprodukovaných potravín dostane. No a výsledky ochrancov planéty určite nepotešia. 

Z podrobnej analýzy vyplynulo priam hrozivé číslo, ktoré tvrdí, že v roku 2030 vyprodukujú všetci ľudia na svete dohromady neuveriteľných 66 ton potravín za sekundu.  Ak si to opäť preložíme do reči peňazí, ročne to bude približne 1,3 miliardy eur. A stále platí, že v krajinách tretieho sveta nebudú mať ľudia voľný prístup k jedlu. 

Tento článok by nemal len informovať o tom, ako zle na tom sme. Skôr by sme vás radi motivovali k tomu, aby ste si vopred premysleli, čo si kupujete a koľko toho vlastne potrebujete. Šetríte tak peniaze aj našu planétu. Do komentárov nám daj vedieť, čo si o tejto problematike myslíš a či poznáš nejaký recept, ako s ňou bojovať. 

Na záver ešte pripájame krátky a zaujímavý dokument.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia