Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2018, 16:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Malý nosorožec sa snažil zachrániť mamu pred pytliakmi. Na Arthura však použili zbraň s mačetami a dospelé zviera zabili

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pytliaci sa nezastavia pred ničím a ani tri mesiace po smrti matky sa Arthur ešte nespamätal.

Pytliactvo je v dnešnej dobe stále obrovským problémom – v snahe získať čo najväčšie množstvo peňazí sa niektorí ľudia nezastavia pred ničím. Jedny z obeti tejto brutality sú vzácne nosorožce, ktoré pytliaci zabíjajú najmä kvôli vzácnemu rohu. Ten sa na čiernom trhu predáva za tisícky dolárov a pre zabijakov tak ide o naozaj výhodný risk.

Internet práve zachvátila fotka malého nosorožca menom Arthur, ktorého mama sa pred tromi mesiacmi stala obeťou pytliakov. Keď ju pytliaci zabíjali, malé mláďa sa matku snažilo zachrániť, no ľudia ho odbili postrelením loveckou šípkou a na tele mu zanechali značné zranenia spôsobené mačetami.

Keďže mláďatá nosorožcov ostávajú s rodičmi aj prvé tri roky života, Arthur je už poriadne dlhú dobu bez rodiny a v chaose. Keď ho našli ochranári pri tele mŕvej mamy, vzali do známeho centra Care for Wild Rhino Sanctuary, no poznačeniu navždy sa vyhnúť už nedá.

Domov
Zdieľať
Diskusia