Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci s Mi-store.sk
27. augusta 2018, 17:57
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón

TECH
Uložiť Uložené

Vlajková loď prichádza so všetkým, čo k tomu patrí.

Pri príležitosti ôsmeho výročia vzniku spoločnosti a zároveň blížiaceho sa predstavenia ďalšej generácie vlajkovej lode sa spoločnosť Xiaomi rozhodla vynechať prirodzené pokračovanie číslovania produktov a namiesto Xiaomi Mi 7 uzrel svetlo sveta prinajmenšom zaujímavý telefón Mi 8. Bez ďalších rečí sa pustime do všetkých vlastností, ktoré nám novinka ponúka a vy už teraz môžete hádať, akú priaznivú cenovku nájdete na konci článku.

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

Prvý pohľad na telefón v nás jednoznačne evokuje značnú podobnosť s iPhonom X, no ako sme už neraz uviedli, X-ko je atraktívne a teda aj nový Mi 8 vo vás zanechá výborný dojem. Prémiový telefón si vyžaduje použitie prémiových materiálov a tak sa z oboch strán stretáme s najodolnejšími sklenenými panelmi Corning Gorilla Glass 5. Vzadu je sklo elegantne zakrivené a spolu s vertikálne umiestnenou kamerou zaručuje užívateľovi lepší úchop. Použitie relatívne krehkých materiálov si vyžaduje obzvlášť pevný rám z hliníku (7000-series).

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

Uhlopriečka AMOLED displeja si medzigeneračne výrazne polepšila z prechádzajúcich 5,15-palcov na súčasných 6,21-palcov. Zároveň ide o širokouhlejší displej, čo tiež znamená, že telefón narástol do šírky len o 0,5 centimetra a ešte stále je s určitými obmedzeniami ovládateľný jednou rukou. Zobrazovací panel s pomerom strán 18,7:9 a rozlíšením 2 248 x 1 080 pixelov pokrýva aj vďaka čím ďalej tým populárnejšiemu výrezu až 86,7% predného panelu.

Novinkou je funkcia známa najmä z vlajkových lodí Samsungu - Always On displej. Na zamknutej obrazovke môžete nepretržite zobrazovať rôzne informácie ako napríklad aktuálny čas, dátum alebo notifikácie. 

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

Bola by veľká škoda nevyužívať tento displej napríklad aj na hranie titulov s excelentnou grafikou, najmä keď sa pod povrchom skrýva najmodernejšia mobilná výpočtová jednotka Snapdragon 845. Procesor je v každom ohľade lepší ako predchádzajúca generácia a nachádza sa aj v telefónoch ako Samsung Galaxy 9 alebo OnePlus 6. 845-ke sekunduje pamäť RAM vo veľkosti viac než postačujúcich 6 GB.

Dvojica zadných fotoaparátov v znení 12 + 12 MP spolupracuje s umelou inteligenciou schopnou rozpoznať až 206 rôznych scén a automaticky im prispôsobiť expozíciu, saturáciu a ďalšie dôležité parametre fotografie. 4-osová stabilizácia sa naopak postará o perfektne ostré zábery a nechýba ani dvojnásobný optický zoom bez straty kvality snímaného obrazu. Tak ako dvojica fotoaparátov vzadu aj 20 MP selfie kamera podporuje portrétovú fotografiu s rozostreným pozadím. 

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

Nevídanou novinkou je dvojfrekvenčný modul GPS komunikujúci s viacerými družicami súčasne, ktorý v praxi predstavuje vynikajúcu presnosť lokalizácie v mestách. Z ostatných technických špecifikácií by sme radi poukázali použitie USB-C konektora bez 3,5-milimetrového jacku a prítomnosť batérie s kapacitou 3 400 mAh a podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 4+.

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

  • 6,21-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 248 x 1 080 pixelov a pomerom strán 18,7:9
  • najmodernejší mobilný procesor Snapdragon 845
  • dvojitý fotoaparát s rozlíšením 12 + 12 MP, 4-osou stabilizáciou, 2-násobným optickým zoomom a umelou inteligenciou
  • 20 MP selfie fotoaparát
  • 6 GB RAM
  • 64/128 GB vnútorné úložisko
  • Dual SIM
  • dvojfrekvenčný modul GPS s lepšou lokalizáciou
  • snímač tváre schopný rozoznať majiteľa aj v úplnej tme
  • batéria s kapacitou 3 400 mAh a podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 4+
  • Android Oreo

Nový Xiaomi Mi 8 spĺňa všetky požiadavky na prvotriedny smartfón
Zdroj: Xiaomi

V rámci komponentov sa radí Mi 8 medzi tie najšpičkovejšie zariadenia roku 2018, ktoré ako to už pri Xiaomi býva zvykom, oplývajú nižšou cenou než konkurencia. Keď si k tomu prirátate použitie prémiových materiálov a kvalitu spracovania získate elegantný telefón s dlhoročnou životnosťou.

Xiaomi Mi 8 kúpite na Mi-Store za 539,00 € 

Domov
Zdieľať
Diskusia