Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 12:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Smutné svedectvo doby. Kriticky ohrozenú korytnačku zabila plážová stolička omotaná okolo krku, ktorú tam nechali nezodpovední ľudia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odpad vo svetových oceánoch denne zabije tisícky živočíchov.

Výletom na pláž občas nepohrdne zrejme nikto z nás. Na pláž so sebou často ťaháme potraviny, osušky, podložky či stany, pričom práve tieto predmety sa vedia premeniť na neľútostných zabijakov. Pláž v americkom štáte Alabama pred pár dňami odkryla smutnú scénu, ktorej hlavnú úlohu zohrala odhodená plážová stolička.

Nikto nevie, či ju na pláži nechali nezodpovední návštevníci a pohltilo ju more, alebo ju rovno ľudia hodili do vody. Stolička však zabila vzácnu korytnačku z druhu Kemp’s Ridley Sea Turtle, ktorý je kriticky ohrozený. Aj keď sa odborníci a aktivisti snažia ohrozeným zvieratám pomáhať, nemajú ako zabrániť ľuďom, aby na plážach nenechávali zbytočné predmety, pretože na nich často doplatia práve nevinné korytnačky.

Na Facebooku zdieľal smutné fotografie z pláže Matt Ware, ktorý nechcel uveriť vlastným očiam. Šnúrka z plážovej stoličky sa vo vode zrejme omotala korytnačke okolo krku a nech sa zviera akokoľvek snažilo, nedokázalo sa vyslobodiť a šnúrka ho uškrtila. Na svoj odpad si preto treba dávať dobrý pozor. Aj odhodený plast sa vie o pár týždňov premeniť na vodného zabijaka.

Domov
Zdieľať
Diskusia