Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2018, 17:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Alza znechutila ľudí svojou spomienkou na upálenie Jána Husa. Propaguje Jan Hus Starter Pack s produktmi zameranými na oheň

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na český štátny sviatok spomína obchod mimoriadne nevhodne.

Ján Hus bol jedným z najvýznamnejších českých teológov, ktorý za svoje názory skončil upálený na hranici. Vtedajšej cirkvi dával v 14. a 15. storočí zabrať ostrou kritikou, a preto ho nakoniec aj pripravila o život. Dodnes ho mnohí považujú za predchodcu myšlienky protestanstva a naši českí bratia si ho dnes pripomínajú aj pomocou štátneho sviatku.

Spomienka na neoblomného človeka, ktorého život skončil upálením za názory, by však mala vyzerať úctivo, čo sa obchodu Alza nepodarilo. Alza už tradične zvolila stratégiu kontroverzie a množstvo užívateľov na Facebooku šokovala svojou ponukou s názvom Jan Hus Starter Pack. Slovné spojenie starter pack sa na internete používa, ak chce človek zhromaždiť predmety, ktoré charakterizujú konkrétnu skupinu ľudí či samotnú osobu, ale Alza zrejme svojou propagáciou prekročila pomyselné hranice.

Po kliknutí na odkaz Jan Hus Starter Pack by si na webe našiel hromadu produktov súvisiacich s ohňom. Ak by si mal záujem, vieš si v rámci starter packu zaobstarať gril, podpaľovač či hasiaci prístroj. Alza celý príspevok korunovala dvomi emodži ohňa a slovami, že je dobré pripomínať si, prečo dnes majú Česi voľno. Krok vedľa? Stačí si prečítať zopár komentárov pod príspevkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia