Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
15. júna 2018, 14:25
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

McDonald's prestane v Spojenom kráľovstve a Írsku ponúkať plastové slamky. Od septembra ich nahradí papierovou alternatívou

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Papierové slamky McDonald's testuje aj v ďalších krajinách.

Fastfoodový řetězec McDonald's přestane ve svých pobočkách ve Velké Británii a v Irsku nabízet plastová brčka. Zařadil se tak po bok společností jako Waitrose, Costa Coffee nebo Wagamama, které na ostrovech již jednorázové plastové slámky přestaly nabízet.

Pružně tak reagovaly na návrh britské vlády, která před dvěma měsíci navrhla plošný zákaz plastových brček a vatových tyčinek.

McDonald's začne plastová brčka nahrazovat papírovými variantami v září letošního roku. Učiní tak postupně ve všech 1 361 restauracích, které v Británii provozuje.

McDonald's přestane v Británii a Irsku nabízet plastová brčka. Od září je nahradí papírovou alternativou
Zdroj: CC0 Creative Commons

Podle zástupců firmy jde o reakci na vzkazy zákazníků, kteří se změny dožadovali. Řetězec totiž papírové slámky již testoval ve vybraných prodejnách a dočkal se pozitivní odezvy. 

Navazuje tak na současný trend nahrazování jednorázových plastových výrobků recyklovatelnými variantami. Stovky tisíc kusů těchto plastů končí v oceánech. Jen na britských ostrovech McDonald's denně použije 1,8 milionu brček

Jeho rozhodnutí bude tedy signifikantní změnou, která by mohla inspirovat další velké řetězce. Americký fastfoodový gigant bude papírová brčka testovat i v USA, Francii a Norsku, jejich stažení však ohlásil zatím jen v Británii a Irsku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia