Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2018, 22:45
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Metro Exodus ohuruje novým trailerom. Pripravte sa na zmutovanú Matku rus, obrých netvorov a nezabudnuteľnú hororovú atmosféru s Artyomom

TECH
Uložiť Uložené

Na jar 2019 sa vrátime do moskovského metra, pozrieme sa však aj na povrch.

Metro Exodus je nesmierne očakávaná hra. Pôjde o pokračovanie prvých dvoch dielov, pričom sa nadviaže na dobrý koniec. Ayrtom teda prežil, no nehodlá svoj život ukončiť v chladnom metre. Vydáva sa na povrch a dúfa, že nájde ďalšie skupiny ľudí, ktorí atómovú vojnu prežili. 

Využívať na to bude lokomotívu brázdiacu celé Rusko, ktorá bude zároveň fungovať ako základňa. Vývojári doteraz neupresnili, koľko času strávime na povrchu, ale vôbec by som sa nečudoval, keby to bolo viac ako v Metre. To ma sčasti mrzí, keďže milujem hororové a temné chodby metra. 

Možno sa ale mýlim a s viac-menej lineárnej hry sa skutočne stane open world, ktorý ale vďaka svojej objemnosti sveta dodá dostatok zážitkov v oboch prostrediach. Nepochybujem, že sa 4A Games podarí vytvoriť ďalšiu úžasnú post-apo akciu, čo dokazuje aj dnešný trailer na konferencii Microsoftu.

Skutočná E3 začína totiž až dnes a my vám k nej samozrejme poskytneme dôkladné pokrytie všetkého dôležitého. Metro si však svoj vlastný článok rozhodne zaslúži.

Metro Exodus ohuruje novým trailerom. Pripravte sa na zmutovanú Matku rus, obrých netvorov a nezabudnuteľnú hororovú atmosféru s Artyomom
Zdroj: 4A GAMES

Hra nám vyráža dych aj nádherným vizuálnym spracovaním. Na najvýkonnejšej konzole Xbox One X pobeží lepšie než kdekoľvek inde a my sa už nevieme dočkať, čo nám okrem grafiky prinesie aj príbeh, postavy a gameplay novinky, ktorých bude viac než dosť.

Vývojársky tím tvorí približne 150 tvrdo pracujúcich talentov z priemyslu, avšak cca 80 z nich je na Ukrajine, zatiaľ čo zvyšok v štúdiu na Malte. Komunikácie a spolupráca je nesmierne dôležitá a z histórie vieme, že pracovať na takomto rozsiahlom projekte vo viacerých štúdiách nie je jednoduché.

Dnešný gameplay tak trochu potvrdil moje obavy, keďže sme nevideli jediný záber na metro ako také, na druhej strane sme dostali pohľad na azda najlepšie vyzerajúce post-apo v open worlde. Prítomný bude crafting, customizácia zbraní a obrovský svet k preskúmaniu. My sa už nevieme dočkať.

Zdá sa, že Metro Exodus bude presne pre takých, ako ja. Fallout ma na súčasnej generácii nezaujal, zatiaľ čo Metro ho v ukážkach hravo schováva do vrecka. 

Hra vychádza pre PS4, Xbox One a PC na jar 2019. 

Domov
Zdieľať
Diskusia