Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2018, 23:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Aké sexuálne rady má pre dnešnú mládež staršia generácia? Predtým bolo vraj všetko jednoduchšie, ale sex si ľudia vážili viac

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Starších treba počúvať, o čom sme sa zase raz presvedčili.

Množstvo ľudí v živote predpokladá, že sa sexuálna aktivita jedného dňa začne strácať a napokon naše životy nadobro opustí. Napriek tomu žije množstvo starších ľudí aktívnejším sexuálnym životom ako veľa príslušníkov mladej generácie. Na portáli VICE sa aj kvôli tomu objavilo zopár múdrych viet od staršej generácie, ktorá si prežila rôzne spoločenské obdobia a udalosti. Seniori sa rozhodli odovzdať zopár dobre mierených rád mladým ľuďom, ktorí majú pred sebou predsa len oveľa viac rokov aktívneho pohlavného styku.

Aké sexuálne rady má pre dnešnú mládež staršia generácia? Predtým bolo vraj všetko jednoduchšie, ale sex si ľudia vážili viac
Zdroj: Pixabay

Sue, 67 rokov

Sue sa narodila len 13 rokov po konci druhej svetovej vojny. Na prelome 50. a 60. rokov bola situácia medzi pohlaviami ešte oveľa zložitejšia. Ženy stále zostávali doma, celé hodiny trávili ako poslušné gazdinky a štrikovali. Ľudia sa len veľmi pomaly osamostatňovali, bývali s rodičmi, a tak organizácia sexuálnych experimentov nedosahovala dostatočnú úroveň.

Po príchode 60. a 70. rokov sa medzi mladých dostávali nové myšlienky a Sue nezostala na okraji spoločnosti. Mládež experimentovala s drogami, odmietala konzervatívne hodnoty a nechávala voľnú uzdu svojej fantázii. V 70. rokoch bývala Sue so svojou sestrou v pobrežnom meste, a tak striedali sexuálnych partnerov takmer každý deň. Jej cieľom bolo experimentovať natoľko, aby sa o sexe naučila všetko, po čom túžila. Podľa nej by dnešná mládež mala vyjsť do ulíc a jednoducho mať sex.

Netreba zabúdať na konštruktívne konverzácie, ale ani masturbáciu. Je potrebné vedieť, čo sa deje s tvojím telom a objavovať by ľudia mali aj sexuálne pomôcky. Sue považuje za cennú skúsenosť aj sex s osobou rovnakého pohlavia, ktorý by si vraj mal vyskúšať v živote každý z nás. Základné pravidlo sexu podľa nej znie, že ak človeka nevzrušuje, treba s ním prestať. A mali by sa pri sexe aj natočiť, nech majú na čo o pár desaťročí spomínať.

Leo, 59 rokov

Dnes 59-ročný Leo začal so správnou myšlienkou. Pohlavný styk si ľudia užívajú už tisícky rokov, a tak zrejme neexistuje aktivita, ktorá už v minulosti nebola vyskúšaná. A ak nebola, tak ju potom vyskúšala ešte starsia generácia. Podľa Lea neprešlo výraznými zmenami ani samotné randenie, ale dnes sa len čuduje pri pohľade na to, ako jednoducho si človek dokáže nájsť partnera na sex.

Sklamala ho možnosť používať aplikácie ako Tinder a jednoducho si dohodnúť sexuálny zážitok pri sedení na vlastnej pohovke, keďže človek potom stráca akúkoľvek motiváciu snažiť sa a dobýjať ženské srdcia. V minulosti muži nemohli vedieť, či momentálne neskúšajú flirtovať so ženou vo vzťahu, kvôli čomu im potom niekto uštedril zopár úderov za barom.

Leo vo svojom sexuálnom živote úspešne zvládol všetko, po čom vždy túžil, ale pre mladých mužov nemá veľa rád. Odporúča im len to, aby vo svojom živote čo najskôr pochopili, že sex nie je ani zďaleka rovnaký, ako ho zobrazujú v porne. Takmer žiadna žena, ktorú kedy stretneš, nie je porno hviezda, a tak od nej nemôžeš očakávať akrobatické kúsky, len aby si ty uspokojil svoju fantáziu. A na všetko treba čas.

Aké sexuálne rady má pre dnešnú mládež staršia generácia? Predtým bolo vraj všetko jednoduchšie, ale sex si ľudia vážili viac
Zdroj: Pixabay

Jo, 60 rokov

Mladá Jo sa najviac tešila na letné prázdniny. Vtedy sa mohla skrývať do kríkov a bozkávať s chlapcami. Namiesto svojho tela umiestňovala pod perinu mop, aby si jej rodičia nevšimli, že tam v skutočnosti neleží ona. Otehotnieť sa jej podarilo už v 16 rokoch, aj keď rodičia zostali s hlavami v smútku. Vtedy bola doba jednoduchšia a dievčatá sa nebáli, že by im chlapci mohli ublížiť.

Jo všetkým mladým ľuďom odporúča, aby používali prezervatívy či antikoncepciu, pretože otehotnieť v dnešnej dobe vo veku 16 rokov nie je žiadna zábava. Jo dokonca priznala, že keď otehotnela, ešte nemávala sex pravidelne a ani si ho tak veľmi neužívala. Ak si teda niečo neužívaš, nepokračuj v tom. A nezabudni na to, že sa nikdy nesmieš vykašľať na svojich priateľov.

Ron, 59 rokov

Aj Ron si uvedomuje, že dnes je snaha o hľadanie sexu mimoriadne jednoduchá. On samotný si v minulosti zažil situácie, kedy nebolo problémom randenie, ale práve pohlavný styk. Sex prichádzal až vo chvíli, keď existovala nádej na vzťah, avšak dnes už na vzťahoch pri sexe nezáleží. Ron veľmi neuznáva fakt, že sex sa zmenil z precíteného milovania na obyčajný zvierací inštinkt, ktorý jednoducho potrebujeme naplniť. Podľa neho sa rozšíril aj mimomanželský sex a prostitúcia, pričom viac sexu momentálne neznamená aj lepšiu kvalitu.

Mladým radí, aby sa neunáhlili pri svojich rozhodnutiach a rozmýšľali aj nad potenciálnymi následkami svojich činov. Pripomína aj to, že dobrý sex si človek vie užiť aj bez toho, aby z neho urobil hlavnú myšlienku celého svojho vzťahu.

Domov
Zdieľať
Diskusia