Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2018, 16:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Najväčší a najvýznamnejší festival životného prostredia zažije vďaka snímke slovenského rodáka krásu našich Tatier!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Film bol natáčaný tri roky – dokopy neuveriteľných 1 500 dní v teréne.

Environmental Film Festival in the Nation's Capital je celosvetovo najväčším festivalom so zameraním na životné prostredie a zároveň najstarším svojho druhu v USA. A práve na ňom budú môcť jeho návštevníci vďaka filmárovi Erikovi Balážovi spoznávať krásy tatranskej prírody. 

Festival svoje dianie odštartoval 16. marca (březen) v hlavnom meste USA – vo Washingtone. Medzi vyše stovkou zahraničných filmov bude Slovensko reprezentovať dokumentárna snímka Erika Baláža s názvom Tatra Mountains: Life on the Edge. Tá návštevníkom predstaví skutočne mnohé.

Najväčší a najvýznamnejší festival životného prostredia zažije vďaka snímke slovenského rodáka krásu našich Tatier!
Zdroj: upload.wikimedia.org

„Je tu svet, ktorý na malom 'ostrove' pretrval viac ako desaťtisíc rokov. Ukazujeme kamzíky, svište, medvede, orly a ďalšie zvieratá, pričom najvzácnejšie sú zábery rysov vo vysokohorskom prostredí. Tie sú u nás také vzácne ako snežný leopard v Himalájach. Nakrúcali sme tri roky. Spolu 1 500 dní v teréne," prezradil Baláž.

Premiéry snímky sa okrem jej tvorcu Erika Baláža zúčastní aj riaditeľ slovenského festivalu Ekotopfilm Peter Líma. Internetová doména festivalu záujemcov láka na krátky, avšak veľmi výstižný popis.

„Tatry sa týčia vysoko nad oblakmi ako ostrov – najmenšie vysokohorské pásmo na svete. Jedinečné prírodné prostredie s neobyčajnými výzvami: niektorým druhom sa tam darí už od doby ľadovej – ako stroskotaným námorníkom na ostrove."
Domov
Zdieľať
Diskusia