Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Uber
14. marca 2018, 13:59
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Uber prináša skvelú novinku: Už žiadne prekvapenia, presnú cenu jazdy sa dozvieš pred objednaním

ZAUJÍMAVOSTI UBER
Uložiť Uložené

Každá správna spoločnosť by mala načúvať, čo jej zákazníci chcú a práve presnosť odhadu ceny v aplikácii Uber nám do dnešného dňa chýbala.

Uber je fenoménom, ktorý za dlhé roky fungovania ukázal, ako sa to má robiť. Cestujúci už nie sú odkázaní na dispečing a odvoz do vopred zvolenej destinácie si dokážu jednoducho vybaviť pár kliknutiami v smartfóne. Mnohí používatelia si už zároveň určite všimli, že Uber svoju aplikáciu neustále zdokonaľuje a pridáva do nej funkcie, vďaka ktorým je jazda aj samotný servis okolo o niečo príjemnejší. 

Už žiadne prekvapenia 

Aby toho nebolo málo, od včera v aplikácii pribudla aj novinka, ktorú si už dlhšie žiadalo mnoho fanúšikov. Od 13. marca teda oficiálne Uber v Bratislave a Prahe pridáva funkciu, vďaka ktorej uvidíš ešte pred objednaním jazdy, koľko presne za celú cestu zaplatíš.  

Uber prináša skvelú novinku: Už žiadne prekvapenia, presnú cenu jazdy sa dozvieš pred objednaním
Zdroj: instagram.com/uber_slovakia/

Doteraz si mal možnosť vidieť len odhadovaný interval, čo však nemusela byť vždy vo finále tak úplne pravda, keďže stačilo, aby si cestou narazil na zápchu.

Od dnešného dňa uvidíš cenu, ktorá zahŕňa vzdialenosť do cieľa, odhadované trvanie na základe štatistických údajov o hustote premávky a prípadnú dynamickú úpravu ceny alebo akciové zľavy. Služba sa tak pre svojich užívateľov stáva ešte transparentnejšou a jednoduchšou. A ako bonus ukazuje, že je ochotná a schopná reagovať na požiadavky. 

Ešte môže nastať situácia, že dôjde k zvýšeniu ceny kvôli vysokému dopytu, vtedy je o dynamickej úprave ceny používateľ informovaný a dostane výzvu na jej potvrdenie. Cena sa zmení len v prípade, že cestujúci zmení cieľovú destináciu alebo pridá zastávku. 

Uber prináša skvelú novinku: Už žiadne prekvapenia, presnú cenu jazdy sa dozvieš pred objednaním
Zdroj: pexels.com

Vyskúšali sme to

V redakcii sme sa rozhodli túto horúcu novinku vyskúšať. Po otvorení aplikácie sme postupovali klasickým spôsobom, ako sme zvyknutí. Po zadaní cieľu aplikácia naozaj ukázala presnú sumu. V našom prípade bol výpočet z Kupeckého ulice do Freshmarketu v rámci služby uberX stanovený na 2,84 eur. 

Potom už prebieha všetko tak, ako to poznáš. Po vystúpení sme si v aplikácii skontrolovali, či bola zaplatená suma rovnaká. Všetko dopadlo presne tak, ako malo a za cestu sme zaplatili vopred oznámenú čiastku. Perfektné.

Uber prináša skvelú novinku: Už žiadne prekvapenia, presnú cenu jazdy sa dozvieš pred objednaním

Napíš do komentárov, či aplikáciu Uber využívaš aj ty a v prípade, že áno, podeľ sa s nami o tvoje skúsenosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia