Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2018, 13:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svojmu priateľovi zapichla nôž do krku, čím mu zachránila život. Začal sa dusiť, keď mu kúsok mäsa uviazol priamo pri prehĺtaní

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sarah zachránila život svojmu priateľovi nezvyčajným spôsobom.

Človek sa občas dostane do situácie, v ktorej sekundy rozhodujú o živote alebo smrti. Na Novom Zélande sa desivá situácia odohrala popri zdanlivo pokojnej večeri s priateľmi. Izak Bester zašiel so svojou priateľkou Sarah Glass na grilovačku ku kamarátom na farmu, ale pri snahe prehltnúť kúsok chutného mäsa mu pokrm uviazol v krku a on sa začal dusiť.

Jeho priateľka Sarah zachovala chladnú hlavu a s pomocou priateľov sa mu snažila pomôcť aj Heimlichovým manévrom, lenže uviaznuté mäso nechcelo vyjsť von. Partner jej pred očami začal meniť farbu a odrazu zmodrel, pričom o pár sekúnd neskôr dostala jeho tvár fialovú farbu a Sarah už vedela, že jej veľa možností nezostáva. Sarah pracuje ako pôrodná asistentka, a tak má dostatočné vedomosti o medicíne, aj keď samozrejme nie je žiadna lekárka. V zlomku sekundu preto schmatla nožík a opatrne ho zapichla svojmu partnerovi priamo do krku.


Vybrala si miesto tesne pod jeho ohryzkom, uvoľnila mu dýchacie cesty a priatelia mali doma našťastie aj sadu pre domáci pôrod, ktorá obsahovala aj nádobu s kyslíkom. Vďaka nej dokázali Izaka udržiavať pri živote a zabezpečiť mu prúdenie kyslíka priamo do mozgu. Keby doma kyslík nemali, Izak by aj v prípade záchrany utrpel poškodenie mozgu či zlyhanie vnútorných orgánov.

Sarah na otázky o tom, ako sa dokázala tak rýchlo rozhodnúť s nožíkom v ruke, len povedala, že iná možnosť nebola. Keby mu nožík do krku nepichla, Izak by s určitosťou zomrel, a tak už prakticky nebolo čo stratiť. Izak sa po trojdňovom umelom spánku v nemocnici zotavuje a vyzerá to tak, že neutrpel žiadne poškodenie mozgu ani orgánov.


Domov
Zdieľať
Diskusia