Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 21:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Usmievajúci sa Hitler aj Eva Braunová. Na verejnosť sa dostali najnovšie zábery zo súkromnej kolekcie nacistického diktátora

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nacistický vodca sa opäť vrátil vďaka doteraz nezverejneným záberom.

Nacistický diktátor Adolf Hitler má na svojich rukách krv miliónov ľudí. Do dnešných dní sa neustále objavujú záznamy, správy a dokonca aj videá z archívov, ktoré zachytávajú Hitlera v doteraz nevidených momentoch. Jedno video sa na verejnosti objavilo aj v posledných dňoch, pričom Hitlera zachytáva v šťastnejších momentoch a neobjavuje sa v ňom výlučne samotný diktátor.

Na kamere pózuje aj jeho partnerka Eva Braunová, ale nechýbajú ani vysokopostavení nacistickí pohlavári ako Himmler či Goebbels. Zábery pochádzajú z letného sídla Adolfa Hitlera nachádzajúceho sa v bavorských Alpách. Sídlo s názvom Berghof dostalo novú tvár v polovici 30. rokov minulého storočia a Hitler tam trávil obrovské množstvo času. Pravidelne v ňom organizoval rôzne schôdzky a večere, čo nakoniec spôsobilo, že miestni obyvatelia aj húfy turistov chodievali diktátora sledovať z okolia.

Nacisti museli kvôli bezpečnostnej hrozbe prepracovať spôsob obrany sídla a Berghof dostal aj špeciálne vybavenie ako protilietadlové zbrane. Po druhej svetovej vojne bolo zbúrané, aby tam nemohli chodievať budúci obdivovatelia Hitlera, ale samotné miesto je dodnes vyhľadávané turistami.

Domov
Zdieľať
Diskusia