Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2018, 12:34
Čas čítania 0:00
Radka T.

Selene Gomez darovala najlepšia priateľka obličku, teraz otvorene prehovorila o tom, čo bolo pre ňu najťažšie

SELENA GOMEZ
Uložiť Uložené

Svoje rozhodnutie nikdy neoľutovala.

Keď sa na Instagrame objavila fotografia Seleny Gomez na nemocničnom lôžku držiac za ruku svoju najlepšiu kamarátku Franciu Raisa, ľudia ostali dojatí. Speváčka totiž trpí ochorením lupus a musela podstúpiť transplantáciu obličky. Tú jej nedaroval nikto iný ako kamarátka Francia.

Fotka má na Instagrame 10 miliónov lajkov a pre ľudí bola ukážkovým príkladom dôvery, priateľstva a nezištnej ľudskej pomoci. Už aj tak mimoriadne populárna a obľúbená Selena si citlivým záberom získala ešte viac sympatií, podobne ako Francia. S odstupom času sa obetavá kamarátka rozhodla prehovoriť, čo pre ňu darovanie obličky znamenalo a aké ťažké to pre ňu po zákroku v skutočnosti bolo. Naďalej by však svojej najlepšej priateľke bola ochotná kedykoľvek pomôcť.

„Pre darcov je to ťažké, pretože ich telo príde o niečo, o čo by nemalo. Telo sa preto snaží z toho zotaviť, no ona (Selena) získala niečo, čo jej telo potrebovalo,“ opísala svoje pocity Francia. Darovanie obličky malo na jej život značný vplyv a bola odkázaná na pomoc iných ľudí.

Odporúčané
MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync 13. septembra 2023, 11:07

„Nemohla som sa sama osprchovať, musela som mať niekoho, kto by mi pomohol, pretože som sa nemohla hýbať. Som veľmi aktívny človek, lenže doktor mi povedal, že dva mesiace sa nemôžem hýbať. Dva mesiace som nemohla robiť nič aktívne, iba ak sa prechádzať,“ zverila sa Selenina kamarátka.

Priznala ešte, že Selena sa kvôli jej obete cítila zle, pretože sú len kamarátky. „Nebola som jej rodina ani nič také. Lenže teraz už som. Má moju krv,“ vysvetlila Francia s tým, že sa jej rozšírila aj rodina. „Keď som bola mladšia, stratila som starých rodičov. Teraz sú nimi starí rodičia Seleny, moja rodina sa rozšírila a je to úžasné,“ zhodnotila spokojná darkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia