Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s Red Bull
30. januára 2018, 21:59
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V Košiciach sa do hudobného ringu proti sebe postavia skupina Iné Kafe a Rytmus s live bandom

REFRESHER REDBULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

Na Slovensko sa po šiestich rokoch vracia súboj Red Bull Music SoundClash vo veľkom štýle.

Red Bull Music SoundClash je formát známy hlavne v zahraničí, ktorý je určený primárne pre všetkých milovníkov hudby. No a v prvom rade pre tých, ktorí v žánrovej rozmanitosti vidia obrovskú devízu. Na Slovensko sa tento projekt vracia po šiestich rokoch, a to hneď vo veľkom štýle, keďže sa v ňom stretne najlepší slovenský raper Rytmus a ikonická punkrocková kapela Iné Kafe. Na ich stretnutie v hudobnom ringu sa môžeš tešiť už 13. apríla v Košiciach, konkrétne v priestoroch Spoločenského pavilónu.
 
V Košiciach sa do hudobného ringu proti sebe postavia skupina Iné Kafe a Rytmus s live bandom
Zdroj: Ondřej Pýcha/Red Bull Media House.
 
Ani jedného zo zainteresovaných snáď už nie je potrebné nikomu bližšie predstavovať, a tak sa radšej vrhnime na vysvetlenie toho, čo RB Music SoundClash vlastne znamená. Iné Kafe a Rytmus sa "proti sebe" stretnú v štyroch disciplínach, pričom všetky pochopiteľne súvisia s ich hudobnými schopnosťami a kreativitou:
 

COVER - obe kapely si vyberú ľubovoľnú pesničku, ktorú prispôsobia svojmu žánru a štýlu

TAKEOVER - každá skupina si vyberie svoj song, ktorý začne hrať a v jeho polovici ho preberie druhá skupina, ktorá ho musí dokončiť

CLASH - obe kapely si zvolia jednu zo svojich piesní, ale musia ju zahrať v inom hudobnom štýle (napr. reggae, funk, ...)

DIVOKÁ KARTA - obaja interpreti odohrajú svoj song za prítomnosti vybraného hosťa, ktorý im s ním pomôže

V Košiciach sa do hudobného ringu proti sebe postavia skupina Iné Kafe a Rytmus s live bandom
Zdroj: Ondřej Pýcha/Red Bull Media House.

Víťaza následne vyberú samotní zúčastnení na základe hlasitosti ich vreskotu a potlesku. Na záver samozrejme nebudú chýbať ani plnohodnotné vystúpenia kapiel a vy si môžete byť istí, že podobné podujatie už nikdy nebude možné zorganizovať.

Odporúčame teda s kúpou lístka neváhať, keďže snáď nikto nepochybuje o tom, že košický Spoločenský pavilón bude vypredaný ešte pred začiatkom akcie. Viac informácií a aktualít nájdeš na oficiálnom facebook evente.

Domov
Zdieľať
Diskusia