Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. januára 2018, 13:20
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

H&M sa v rámci kauzy rasistickej fotografie oficiálne ospravedlnilo. Ku The Weekndovi sa však pridali i ďalšie veľké celebrity

MÓDA H&M
Uložiť Uložené

Najcoolovejšia opička v džungli donútila H&M konať.

Škandál okolo mikiny s nápisom "Coolest monkey in the jungle" prezentovanej na černošskom chlapčekovi zaznamenal vo svete obrovské pobúrenie. Prakticky okamžite sa na svojich sociálnych sietiach vyjadrila spoločnosť H&M vo voľnom preklade nasledovne: "Chápeme, že mnoho ľudí je rozčúlených kvôli obrázku s detskou mikinou. My, ktorí pracujeme v H&M, môžeme iba súhlasiť. Hlboko sa ospravedlňujeme, že fotografie vôbec vznikli a ľutujeme takisto samotnú potlač s nápisom. Kvôli tomu sme nielenže obrázky odstránili z našich kanálov, ale takisto vyradili kúsok z ponuky. Je zrejmé, že náš program nezodpovedal správnym štandardom."

 

Príspevok, ktorý zdieľa H&M (@hm),

Škandál postupne naberal na vážnosti a H&M pridalo dodatočné ospravedlnenie na svojich oficiálnych stránkach a na sociálnych sietiach: "Radi by sme uviedli naše stanovisko ohľadom kontroverzného obrázku našej mikiny. Je to jednoduché - pochybili sme a veľmi nás to mrzí. Máme zodpovednosť byť si vedomý všetkých rasových a kultúrnych citlivostí - a tentokrát sme sa podľa nich nezachovali.

Odporúčané
FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne 17. októbra 2023, 18:22

Tento incident bol náhodného charakteru, čo však neznamená, že ho neberieme s extrémnou vážnosťou alebo vedomím si pocitov, ktoré sme spôsobili. Obrázok sme z našich médií stiahli a z ponuky sme vyradili takisto mikinu. Budeme robiť všetko preto, aby sme sa v budúcnosti vyhli podobným nepríjemnostiam."

 

Príspevok, ktorý zdieľa H&M (@hm),

Stiahnutie mikiny z predaja a pravdepodobné zrušenie všetkých objednávok, ktoré stihli počas krátkeho času zaznamenať, nepredišlo chtivým biznismanom na aukčnej službe eBay, ktorí ideu s nápisom okamžite využili.

H&M sa v rámci kauzy rasistickej fotografie oficiálne ospravedlnilo. Ku The Weekndovi sa však pridali i ďalšie veľké celebrity
H&M sa v rámci kauzy rasistickej fotografie oficiálne ospravedlnilo. Ku The Weekndovi sa však pridali i ďalšie veľké celebrity Zdroj: 4ckit

Okrem toho sa ku The Weekndovi pridalo hneď niekoľko svetových celebrít, ktorý zdieľajú jeho rozhorčenie. Medzi najvýraznejšie patria raperi Pusha T a Diddy alebo basketbalista Lebron James.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Diddy (@diddy),

Domov
Zdieľať
Diskusia