Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2018, 21:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ferrari a SUV? Kvôli snahe o zvýšenie predaja už o pár rokov realita

TECH
Uložiť Uložené

Maranellská automobilka medičasom potvrdila príchod svojho SUV.

Trend SUV naberá na otáčkach, či už ide o plejádu všakovakých derivátov tejto kategórie medzi konvenčnými značkami alebo najnovšie taký Urus. Treba si však uvedomiť, že značky (nielen tie automobilové) robia len to, po čom je dopyt. Tak, ako Porsche nastolilo trend športovo-luxusných SUV, tak sa na vlne jeho popularity chcú zviesť aj ostatní. Poviete si, že je to hanba športovo založenej značky, vďaka modelu Cayenne si však petrolheadi môžu kupovať 911-ky, takže účel je splnený - bez neho by ikona už asi neexistovala. Obdobným smerom na to ide i také Levante, ktoré už teraz tvorí približne 60 % predaja značky Maserati. Otázkou času bolo, kedy na rozbehnutý vlak nastúpi i Lambo, no a už v najbližších rokoch ich bude nasledovať i taký Rolls-Royce či Ferrari.

Ferrari dlhé roky SUV odmietalo, pravdou ale je, že i v Maranelle sa pomaly a isto kujú pikle, nakoľko jeho príchod potvrdila samotná značka. V kuloároch sa šepká o roku 2021, pričom zdroje blízke značke naznačujú skôr vozidlo FUV než SUV, teda Ferrari Utility Vehicle. Pod týmto názvom by sa však dalo charakterizovať aj FF-ko, respektíve GTC4Lusso, takže je otázne, do akej miery skutočne pôjde o vozidlo s vyššou stavbou karosérie a menšími či väčšímy schopnosťami v teréne.

Ferrari a SUV? Kvôli snahe o zvýšenie predaja už o pár rokov realita
Zdroj: www.autoevolution.com

Aj Maserati so svojím Levante totiž svetu dokázalo, že ako na ceste, tak i v teréne vie toto športové SUV veľké veci. Podotknúť napokon treba, že aj v prípade Ferrari sa očakáva akási spolupráca s “domovskými” značkami, či už Alfou alebo práve Maserati -  ako Cayenne, tak Bentayga a najnovšie i Urus sú totiž autá jedného koncernu, ich vývoj bol teda citeľnej jednoduchší a zároveň efektívnejší.

V opačnom prípade by sme zo strany tak malých značiek (rozumej málo predávajúcich) takéto veľké počiny nespoznali. Ferrari sa teda netají tým, že chystaným SUV, o ktorom sa zatiaľ hovorí ako o modeli F16X, chce zvýšiť predaj, no a to, ako by mohlo teoreticky vyzerať, nám naznačuje render, ktorý mixuje model 812 Superfast a Alfa Romeo Stelvio.

Ferrari a SUV? Kvôli snahe o zvýšenie predaja už o pár rokov realita
Zdroj: www.autoevolution.com
Domov
Zdieľať
Diskusia