Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017, 8:43
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Najväčšie hity, zimomriavky a hudobný orgazmus. Metallica na koncerte v Quebecu vyvolala silné spomienky (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY METALLICA
Uložiť Uložené

Quebec Magnetic nepotrebuje nič, a predsa budete po jeho zhliadnutí ešte dlho v príjemnom opojení.

Kým pre nás mladých predstavuje kvarteto Hetfield - Ulrich - Hammett - Trujillo závan poctivej melodickej hudby, ktorá sa k nám po prvýkrát dostala v období perestrojky, generácia mojich rodičov živo spomína na obdobie, kedy skladby Master of Puppets, Enter Sandman či Nothing Else Matters valcovali rebríčky hitparád a po páde komunizmu spôsobili u skupiny rockerov a metalistov poriadny prievan. Metallica patrí dnes medzi legendy svojho žánru a aj napriek tomu, že vek neoklameš, je na zatiaľ poslednom albume kapely Hardwired ... to Self-Destruct počuť, že chalanom to stále ide a ostali verní trendu, ktorý od roku 1981, kedy vznikli, spoločne načali. 

Byť fanúšikom Metallicy je pre mňa veľmi osobná záležitosť, nakoľko ma v istom období môjho života jej hudba veľmi ovplyvnila a zmenila ma z poslucháča jedného žánru (ktorý sa dynamicky menil podľa toho, čo bolo práve in) na človeka, ktorý sa nevyhýba ničomu a dokáže oceniť kvalitné bary a beaty v rape, ako aj melodické linky poctivej rockovej či metalovej muziky, aby to v závere, keď si chce vychutnať večer, doprial slastné tóny saxofónu pri počúvaní jazzu. Metallica ma naučila, že kvalitná hudba sa skrýva v každom žánri, no je potrebné hľadať a skúšať, čo vám sedí. Ak by som mal prirovnať ich hudbu k vysokej škole, tak Hetfielda a spol. označím za profesora hudby a samozvaných pseudoumelcov za žiačikov na zápise do 1. ročníka. Neviem ako vám, ale mne sa zdá, že sa zo súčasnej hudby vytratila "muzikantská poctivosť" - časy, kedy bolo nemysliteľné dodatočne upravovať hudbu v počítačovom softvéri, prípadne na vylepšenie hlasu používať Autotune. Nuž, pokrok nezastavíš, no o to viac je vhodné pripomínať si aj to, čo tu bolo kedysi.

Najväčšie hity, zimomriavky a hudobný orgazmus. Metallica na koncerte v Quebecu vyvolala silné spomienky (Tip na film)
Zdroj: YouTube

Prečo taký sentimentálny začiatok? Dnes sa vo viacerých kinách na celom svete exkluzívne premietne záznam z koncertu Metallicy v kanadskom Quebecu, ktorý sa odohral v roku 2012 v rámci ich World Magnetic Tour - Quebec Magnetic. Hoci od vydania spomínaného záznamu uplynulo už zopár rokov a odvtedy som ho aj ja sám mal možnosť zhliadnuť, predstava, že sa dnes večer pohodlne usadím do kresla v kine a v prítmí si na bielom plátne pri kvalitnom ozvučení vychutnám tóny snáď všetkých, nebojím sa povedať, kultových skladieb, mi už teraz spôsobuje príjemné zimomriavky. Tento článok nemá byť o tom, aby zhodnotil prácu kamery, strih či kompozíciu. Článkov tohto typu sa tu v priebehu roka odo mňa aj mojich ctených kolegov objaví viac než dosť. 

Odporúčané
Pozreli sa do očí smrti, bojovali so závislosťou, boli kúsok od rozpadu, dnes sú milionári. Toto je šialený príbeh Metallicy Pozreli sa do očí smrti, bojovali so závislosťou, boli kúsok od rozpadu, dnes sú milionári. Toto je šialený príbeh Metallicy 27. júla 2021, 14:30

Ako fanúšik legendárnej skupiny, ktorý dúfa, že v tom nie je sám, som si kládol za svoju povinnosť oboznámiť vás s touto skutočnosťou a pozvať vás do najbližšieho kina, aby ste si tento unikátny zážitok spolu so mnou rozhodne nenechali ujsť. Nebojte sa so sebou vziať aj niekoho, kto viac privykol k Rytmusovi, Mozartovi či Justinovi Bieberovi. Aj pre nezainteresovaného jedinca, ktorý je otvorený novým podnetom a zážitkom, bude dnešný večer iste veľmi príjemným zážitkom a súčasne zmenou oproti bežnému kinovému stereotypu. Nezabudnite mi sem potom napísať, ako sa vám na projekcii páčilo. Budem sa tešiť na vaše dojmy. 

Najväčšie hity, zimomriavky a hudobný orgazmus. Metallica na koncerte v Quebecu vyvolala silné spomienky (Tip na film)
Zdroj: YouTube
Domov
Zdieľať
Diskusia