Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017 o 9:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena trpí syndrómom, ktorý jej spôsobuje bolesť ako pri upaľovaní zaživa. Spávať musí pri mrazničke, aby vôbec dokázala existovať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Paige zažíva bolesti, o akých si zrejme nikdy v živote nesníval.

Často neočakávame, že ľudia v mladom veku trpia otrasnými bolesťami, ale občas sa im predísť nedokáže. Iba 23-ročná Paige Howitt trpí nepríjemným syndrómom s názvom Complex Regional Pain Syndrome, ktorý jej diagnostikovali ešte len v roku 2015 po tom, čo sa prakticky nedokázala bez bolestí ani len pohnúť. Syndróm sa u nej najviac prejavuje v oblasti ľavého kolena, ale pravidelne napáda aj jej svaly a ovplyvňuje spánkový cyklus, takže namiesto pokojného spánku trávi hodiny posúvaním sa do správnej pozície, aby potom až do rána nedokázala zaspať. Ak sa na syndróm pozrieš na McGillovej stupnici bolesti, rýchlo zistíš, že spôsobuje obrovskú bolesť horšiu ako amputácia končatiny, lámanie kosti či dokonca rakovina, takže si ani len nedokážeme predstaviť, ako musia vyzerať bežné dni donedávna ešte zdravej mladej ženy.

Paige sa pre britský portál Mirror vyjadrila, že syndróm totálne zničil jej sociálny život, pretože jej koleno musí byť neustále v špecifickej pozícii a ak si chce s kamarátmi iba vyjsť na zopár pohárikov či zájsť do kina, nie je to pre ňu možné bez toho, aby sa nedostávala do záchvatov bolesti. Spávať pritom musí priamo pri mrazničke, pretože cez noc si studené obklady vymieňa aj viackrát. Používa dokonca aj špeciálny tehotenský vankúš, aby sa dostala aspoň do minimálneho pohodlia, ale syndróm jej život ovplyvnil natoľko, že už sa nikdy nevráti do pôvodného stavu. Momentálne sa snaží vyzbierať 25-tisíc libier na kyslíkovú komoru, ktorá by jej mohla pomôcť zbavovať sa bolesti efektívnejšie, a ak by si jej chcel pomôcť, potom tak môžeš urobiť na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia