Silným veriacim až tak nezáleží na tom, či bude ich pravidelná omša niečím ozvláštnená. Lenže prilákať mladých k viere a omšiam je už o čosi ťažšia vec. Veľmi originálnym spôsobom to už istý čas skúša budhistický mních Gjósen Asakura.

Gjósen je dnes mníchom, no kedysi pôsobil ako techno dídžej. Láska k tomuto hudobnému žánru v ňom ostala aj naďalej. Preto sa rozhodol pre zaujímavý experiment. Aby v mladých vyvolal záujem o vieru a podnietil ich k častejšiemu navštevovaniu chrámu, rozhodl sa techno a omše spojiť.

Vďaka kreatívnemu mníchovi sa teraz z času na čas rozlieha v budhistickom chráme v japonskom Fukui elektronická hudba doprevádzaná farebnou svetelnou šou. Presne ako na dobrej, do detailov doladenej techno párty. Akurát, že počas nej Gjósen zároveň slúži omšu.

Mních, ktorý má už 49 rokov, si to môže dovoliť. Chrám totiž prevzal po svojom otcovi a stal sa z neho jeho vrchný mních. Na to, čo robí, má, samozrejme, aj negatívne reakcie, no vždy ho poteší na duši, keď sa dozvie, že v niekom vzbudil záujem o budhizmus.