Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2017, 16:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

9-ročná dcéra uhádla otcove heslo na PayPal a zaplatila 1100 eur za výlet do Disneylandu. Plán dokončila v noci, keď rodičia spali

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Snívala o výlete do Paríža už celé roky.

Ian Wilson sa pred pár dňami zobudil do krásneho dňa, lenže ani netušil, čo sa s jeho telefónom a bankovým účtom dialo počas noci. Zobrala si ho do parády jeho 9-ročná dcéra Susan, ktorá ho odomkla vďaka tomu, že jej otec nemá telefón nijak zabezpečený a potom uhádla heslo do jeho PayPal účtu s cieľom zaplatiť si vysnívaný výlet do parížskeho Disneylandu. Malá školáčka minula viac ako 1100 eur, pričom cez 400 eur putovalo na letenky a hotel, ďalších viac ako 400 eur na vstup do Disneylandu a takmer 250 eur na VIP výlet na vrchol Eiffelovej veže. Problémom boli nielen výdaje, ale aj fakt, že Susan všetko zarezervovala hneď na ďalší deň, avšak nijak bližšie to už neriešila.


Otec si minuté peniaze všimol až o tri dni neskôr, keď si otvoril svoj účet a zbadal spúšť, o ktorej si spočiatku myslel, že ju spôsobil nejaký podvod. Zavolal do PayPalu, ale tam mu oznámili, že transakcie prebehli z bežne používaného zariadenia, a tak nemali dôvod ich zablokovať. Napokon sa mu Susan priznala, že výlet zarezervovala práve ona, ale vyhlásila, že ani len nevie, čo je Eiffelova veža, a tak ju Ian ani nemohol výrazne potrestať. Našťastie sa mu nakoniec vrátili aj všetky peniaze, ale rodičom po celom svete odkazuje, aby si svoje telefóny zamykali, pretože nikdy nevieš, kedy ich do rúk dostane talentované dieťa.


Domov
Zdieľať
Diskusia