Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Ozeta
18. októbra 2017, 16:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Je pravda, že šaty robia človeka? V sociálnom experimente sme zisťovali, ako vnímajú ľudia rovnakú osobu v obleku a v neformálnom oblečení

REFRESHER
Uložiť Uložené

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že skutočne vímame lepšie oblečených ľudí úplne inak? Nie je to však o povrchnosti.

Neodmysliteľnou súčasťou Refresheru sú dlhodobo aj videá zo slovenských ulíc, prostredníctvom ktorých sa snažíme čo najviac priblížiť vám, našim čitateľom. Dnes sme si pre vás po viacerých anketách z centra hlavného mesta pripravili sociálny experiment, v rámci ktorého sme sa snažili zistiť, či je fráza "šaty robia človeka" skutočne pravdivá a podvedome sa ňou drvivá väčšina z nás naozaj riadi. 

Postup bol jednoduchý, hlavného protagonistu Sama sme najprv obliekli do pohodlných a neformálnych kúskov vrátane tenisiek, riflí a trička. V tomto outfite ho moderátorka Barborka zobrala do obchodného centra a náhodných okoloidúcich nežnejšieho pohlavia sa pýtala rovnakú sériu otázok. Najprv zisťovala, aký vek by mu tipli, kde podľa nich pracuje, ako trávi voľný čas a tiež, či by si s ním vedeli predstaviť partnerský vzťah.

Následne sme modela zobrali na nákup do predajne Ozeta, čo je jedna z najvýznamnejších slovenských značiek odevov. V obleku, bielej košeli, vkusných topánkach a s motýlikom ho už dámy vnímali podstatne inak a významným spôsobom sa badateľne sa líšili aj odpovede. Viac už ale v samotnom videu. Mimochodom, aktuálne má Ozeta 20% zľavu na všetky obleky a doplnky, takže ju určite utekajte využiť.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia