Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2017, 22:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Mužom je lepšie s ich kamarátmi než s priateľkami. Ani v tom najsilnejšom vzťahu sa niekedy necítia dobre

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zveriť tie najtajnejšie informácie svojej priateľke nie je podľa vedcov tá najlákavejšia možnosť.

Zdá sa, že ani v tom najhlbšom vzťahu si dvojica úplne nedôveruje. Výsledky skupiny vedcov z University of Winchester tvrdia, že muž sa cíti lepšie s jeho kamarátom než s priateľkou, akýkoľvek silný je vzťah medzi ním a ňou. Desiatky študentov porovnávali, rozprávali a písali o svojich zážitkoch a pocitoch z priemerných rozhovorov s blízkym kamarátom a priateľkou a z výskumu plynie, že muži sú omnoho otvorenejší voči iným mužom ako voči ženám, a to aj v prípade, že ich vzťah trvá naozaj dlho.

Mužom je lepšie s ich kamarátmi než s priateľkami. Ani v tom najsilnejšom vzťahu sa niekedy necítia dobre
Zdroj: unsplash.com

Vysvetlenie, ktoré sa za týmto skrýva, je pritom vážne zaujímavé. Tým, že si väčšina mužov prechádza tými istými problémami v mnohých oblastiach, môžu predpokladať, že druhý muž toho prvého pochopí omnoho lepšie. Nebude ho posudzovať ani vtedy, keď odhalí aj tie najtemnejšie tajomstvá či najzvrátenejšie fantázie, čo sa však nedá povedať o opačnom pohlaví. Podľa výskumu si muži pred svojimi priateľkami dávajú pozor na obsah ich slov omnoho viac než pred kamarátmi, boja sa totiž, že obsah ich reči by mohol výrazne ovplyvniť priateľkinu mienku. Naopak, rozhovor muža s mužom ponúka istotu toho, že druhá strana vníma problémy rovnako a miesto začudovania a zdeseného pohľadu dokáže často ponúknuť i konštruktívnu odpoveď.

Domov
Zdieľať
Diskusia