Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 14:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Desivý pohľad na „dizajnérskeho“ koňa, ktorý bol vyšľachtený tak, aby vyzeral ako z rozprávky. Majitelia ho chcú doviesť ku dokonalosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Arabský plnokrvník bude mať ťažkosti s dýchaním.

Odkedy sa ľudstvo naučilo šľachtiť zvieratá, nevinné živočíchy si už prešli rôznymi hrôzami. Medzi najvýraznejšie príklady prehnaného šľachtenia patria napríklad mopslíky, ale najnovšie sa pozornosť obrátila na jednu americkú farmu, ktorá ponúka na predaj koňa vyzerajúceho ako rozprávková postavička. Arabský plnokrvník bol vyšľachtený tak, aby bola jeho hlava čo najužšia a najtenšia, pričom samotná farma koňa označuje za krok ku dokonalosti, avšak veterinári varujú, že kôň bude vo svojom živote ešte poriadne trpieť.

Príliš úzka hlava mu bude spôsobovať bolesti, pretože špeciálnym šľachtením majitelia docielili, že kôň nebude môcť dostatočne dýchať a akákoľvek náročnejšia fyzická aktivita bude pre neho príliš ťažkou záťažou. Najväčším problémom je fakt, že kone narozdiel od ľudí či psov nedokážu dýchať cez svoje ústa, a tak arabský plnokrvník nebude mať ani žiadnu možnosť, ako si uľaviť, ak ho jeho nos zradí. Kôň má pritom už deväť mesiacov, takže si na svoj ťažší životný údel musel zvyknúť, ale farma už zaujala defenzívne stanovisko a dokonca sa pokúsila zakázať publikovanie fotiek na internete, pretože od mnohých ľudí dostávala výhražné správy a rozhorčené príspevky o tom, že ich šľachtenie nie je nič iné ako týranie zvierat.


Všetky fotografie vyšľachteného koňa nájdeš na stránke farmy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia