Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2017, 14:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zabudni na kresťanských numerológov, skutočný koniec sveta nás čaká už o 83 rokov. Vyhynutie ľudstva bude v najhoršom prípade nezastaviteľné

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Apokalypsa je za dverami, aj keď minulú sobotu neprišla.

Predpovede konšpiračných teoretikov a kresťanských numerológov o apokalypse prichádzajúcej minulú sobotu sa nepotvrdili, ale oveľa uveriteľnejšie prognózy svetových odborníkov stanovili dátum začiatku konca sveta už o necelých 83 rokov. Obrovské vyhynutie druhov, ktoré začne v roku 2100, zasiahne aj ľudstvo a nepôjde o žiadnu novú udalosť, pretože naša planéta za posledných 540 miliónov rokov podobné katastrofické zániky druhov zažila už päťkrát, pričom jedno z nich zasiahlo aj dinosaurov. Pred 252 miliónmi rokov sa odohralo najhoršie vyhynutie, ktoré zabilo až 95 percent morských živočíchov po tom, čo sa v oceánoch zvýšila kyslosť vody.

V súčasnosti našu planétu najviac zaťažuje ľuďmi spôsobené globálne otepľovanie a klimatické zmeny. Práve tieto zmeny sú podľa geofyzika Daniela Rothmana takmer identické so zmenami, ktoré predchádzali masovému vyhynutiu druhov, a ľudstvu zostáva približne 80 rokov na to, aby svoj osud aspoň trochu zvrátili. Vedci vymysleli jednoduchý matematický vzorec, z ktorého vyšlo, že kritické extra množstvo uhlíka vo svetových oceánoch je približne 310 gigaton. Výskum ukázal, že aj v najlepšom predpokladanom prípade sa ľudstvo bude nachádzať za hranicou katastrofy, pri ktorej sa ocitneme v nepoznanom prostredí a aj keď nevyhynieme všetci naraz, nasledujúcich 10-tisíc rokov bude najkomplikovanejších. Už naše vnúčatá však budú žiť v období neistoty, kedy sa na svet znesie skutočná apokalypsa.

Zabudni na kresťanských numerológov, skutočný koniec sveta nás čaká už o 83 rokov. Vyhynutie ľudstva bude v najhoršom prípade nezastaviteľné
Zdroj: youtube
Domov
Zdieľať
Diskusia