Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2017, 0:28
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Druhá séria Westworldu bude opäť brutálna. Dostaneme sa v nej do nového parku z obdobia samurajov?

FILMY A SERIÁLY WESTWORLD
Uložiť Uložené

Pokračovanie Westworldu sa aj tentokrát ponesie v nemilosrdnom duchu, westernovému prostrediu možno tvorcovia pripravili konkurenta.

Pred rokom HBO do sveta vypustilo prvú sériu mysteriózneho westernového seriálu Westworld a ukázalo sa, že americká televízna stanica opäť trafila do čierneho. Seriálová novinka si vyslúžila ovácie divákov i kritikov a nespochybniteľné kvality potvrdilo 22 nominácií na cenu Emmy (víťazstvo si napokon odniesla v 5 kategóriách). Momentálne sa zraky fanúšikov upierajú k jari 2018, kedy má byť odvysielaná druhá séria. Čo o nej zatiaľ vieme? Karta v zábavnom parku sa obrátila a roboty si s brutálnymi návštevníkmi plánujú vybaviť resty z minulosti. Hromadné popravy, znásilnenia a mučenia sa návštevníkom vypomstia a podľa tvorcov nebude vo Westworlde v bezpečí vôbec nikto. O tom nás už koniec koncov presvedčil vydarený trailer z nedávneho Comic-Conu.

Druhá séria Westworldu bude opäť brutálna. Dostaneme sa v nej do nového parku z obdobia samurajov?
Zdroj: Warner Bros. Television

Jednotlivé diely druhej série opäť zrežírujú viacerí umelci a svoju premiéru na režisérskom kresle si vychutná aj Lisa Joy, manželka spolutvorcu seriálu Jonathana Nolana. Tá sa za kameru postaví vo štvrtej epizóde a podľa všetkého sa máme na čo tešiť. Čakajú nás v nej totiž krvavé jatky. Lisa sa podľa tvorcov pri debute vôbec nedržala na uzde a spravila štvrtú časť omnoho násilnejšou a brutálnejšou, ako bolo pôvodne zamýšľané. „Mala to byť pomerne pokojná epizóda a Lisa ju namiesto toho premenila na krvavú kúpeľ,“ s úsmevom skonštatoval Jonathan Nolan na nedávnom udeľovaní cien Emmy. Zároveň tiež prezradil, že druhá séria sa na rozdiel od predchodcu ponesie v značne rozdielnom duchu. „V prvej sérii bolo všetko relatívne pokojné a diváci chápali, že roboty postupne naberajú vedomie a nastane zlom. Teraz sa to stalo, park aj celková atmosféra preto budú podstatne odlišné.“

Odporúčané
Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? 26. februára 2020, 18:36

Okrem krvi sa však môžeme tešiť aj na nové herecké posily. Už pred časom bolo potvrdené, že v druhej sérii sa objavia viacerí známi (nielen) seriáloví herci, ako Gustaf Skarsgard (Vikings), Betty Gabriel (Get Out), Fares Fares (Tyrant), Katia Herbers (The Americans) či Neil Jackson (Sleepy Hollow), k menovaným najnovšie pribudol aj známy japonský umelec Hiroyuki Sanada (Wolverine). Ten by si mal v pokračovaní Westworldu zahrať samuraja Musashiho a podľa zdrojov by malo ísť o jednu z hlavných postáv druhej série. Akým spôsobom do deja Sanada zasiahne momentálne nie je jasné. Žeby nám tvorcovia plánovali predstaviť alternatívny park z feudálneho Japonska?

Druhá séria Westworldu bude opäť brutálna. Dostaneme sa v nej do nového parku z obdobia samurajov?
Zdroj: Universal Pictures

Určite to nie je nemožné. V decembri minulého roka Nolan v rozhovore spomenul, že súčasťou parku sú aj iné miesta, ktoré doposiaľ neboli predstavené a ako tvorca by to rád zmenil v nadchádzajúcich sériách. Lisa Joy zasa v inom rozhovore povedala, že sa veľmi teší na spoluprácu s novými ázijskými hercami, keďže ona sama má ázijské korene. Vo finále prvej série sme navyše mohli vidieť výcvik robotických samurajov bez toho, aby bol ich význam nejako detailnejšie vysvetlený. Poslednú indíciu môžeme nájsť aj v samotnej upútavke na druhú sériu (35 sekunda) a scéne s mŕtvym tigrom, ktorý do klasického konceptu Divokého Západu rozhodne nezapadá. Čo myslíte vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia