Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017 o 14:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ak je muž menej atraktívny, žena je vo vzťahu spokojnejšia a šťastnejšia. Štúdia zistila, že krajší muži majú vo vzťahoch problémy

KRÁSA
Uložiť Uložené

Recept na šťastie je celkom jednoduchý.

Základom každého fungujúceho vzťahu by mala byť dôvera, vzájomné porozumenie a ako najnovšie zistili vedci z Florida State University, aj rozdiel v atraktivite jednotlivých partnerov. Vedci si zobrali 113 čerstvých manželstiev, v ktorých sa priemerný vek partnerov pohyboval medzi 20 až 30 rokmi a každého z nich postavili pred komisiu zo svojej a spolupracujúcej univerzity, aby ohodnotili ich atraktivitu. Atraktivita a krása sú samozrejem subjektívne koncepty, ale členovia v porote sa prevažne dokázali zhodnúť na tom, ako atraktívny je človek stojaci pred nimi. Po ohodnotení atraktivity nasledovala doba, kedy sa dvojíc vypytovali množstvo otázok a porovnávali ich uhly pohľadu, až napokon prišli k záveru, že čím menej atraktívny je muž, tým spokojnejšia je žena a vzťah udržateľnejší.

Za ich záverom stojí aj celkom rozumné vysvetlenie, pretože vedci zistili, že ak je muž menej atraktívny a uvedomuje si to, vo vzťahu sa snaží oveľa viac. Vynakladá viac snahy o to, aby bola jeho žena spokojnejšia, kupuje jej darčeky, snaží sa zdokonaľovať v domácich prácach či vo vlastnej vizáži a dokonca aj v spálni. Spokojnosť vlastnej partnerky je preňho jedna z najdôležitejších vecí, pretože vidí, aká je krásna a ako si ju získal on s pokrivkávajúcou atraktivitou. Na druhej strane, ak boli muži podľa hodnotenia atraktívnejší a krajší, ženy sa dostávali pod väčší tlak a snažili sa diétovať, prehnane cvičiť len preto, aby zostali sexi a páčili sa svojej polovičke. Najhoršie spojenie je podľa vedcov príliš atraktívny muž a menej atraktívna žena, pretože tlak na ženy v tom prípade prerastá až do extrémov ako poruchy príjmu potravy.    

Ak je muž menej atraktívny, žena je vo vzťahu spokojnejšia a šťastnejšia. Štúdia zistila, že krajší muži majú vo vzťahoch problémy
Zdroj: pinterest
Domov
Zdieľať
Diskusia