Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2017, 19:17
Čas čítania 0:00
Marek R.

Študentka dostala namiesto 85 libier grant vo výške 850 000. Divoké míňanie sa tak mohlo začať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žiaľ, dlho to nevydržalo bez povšimnutia.

Už onedlho mnohí študenti z Európskej únie nasadnú do lietadla, keďže začína čas erasmu a na svojom účte si nájdu pekné peniažky vďaka grantu od Európskej únie. Ten sa pohybuje v stovkách eur mesačne (štúdium v Portugalsku zo Slovenska napríklad v mojom prípade 420/mesiac), čo nám pomôže či už pri platení bývania alebo jedla.

Sibongile Mani, 27-ročná študentka z Južnej Afriky, dostáva grant 85 libier na jedlo, no z malého grantu sa vďaka omylu stala rozprávková suma, ktorú Sibongile s radosťou zneužila. Vďaka pochybeniu sa totiž dostala k sume až 850 000 libier, no neprotestovala a okamžite začala utrácať. Drahá kaderníčka, luxusné oblečenie či nový iPhone 7 boli zrazu pre ňu samozrejmosťou a s kamarátmi si dopriala drahý alkohol a najlepšie party v okolí.

Embed from Getty Images

Všetko to trvalo až do momentu, keď sa našla potvrdenka z miestneho obchodu, ktorá ukazovala zostatok na účte 810 000 libier. To okamžite vzbudilo podozrenie, keďže išlo o študentku, hneď sa na to pozreli zodpovedné osoby a podozrenie sa potvrdilo. Zo sumy 850 000 libier tak razom bolo len 810 000 libier, čo teda znamená, že Sibongile míňala 666 libier denne. A to nie je tomu tak dávno, čo tu niektorí študenti protestovali, keď im kvôli škrtom nebola poskytnutá finančná pomoc.

Sibongile teraz musí peniaze vrátiť a hrozí jej aj obvinenie z krádeže, aj keď sa v tejto úlohe ocitla náhodne. Na svojom Twitter účte vyrozprávala príbeh z jej pohľadu, čo môžete vidieť nižšie.


Domov
Zdieľať
Diskusia