Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2017, 11:44
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zabudni na Apple Watch, Fitbit prichádza so špičkovými hodinkami Ionic. Majú svojský dizajn aj bohatú výbavu

TECH
Uložiť Uložené

Niečo pre aktívnejších používateľov.

Ostrieľaný výrobca nositeľných zariadení zo Spojených štátov amerických konečne ukončil niekoľko mesiacov trvajúce špekulácie a predstavil produkt, na ktorý mnohí čakali. Fitbit Ionic sú nové inteligentné hodinky s vlastným operačným systémom Ionic OS a vlastnými aplikáciami, kvalitným konštrukčným prevedením, svojským vizuálnym spracovaním aj s celkom slušným hardvérom. Potenciálneho zákazníka vyjdu zhruba 300 dolárov a predaj začne už od októbra.

Smartwatch Ionic sú určené najmä pre tých používateľov, ktorí majú aktívnejší životný štýl. Nechýba im preto ako zvýšená odolnosť voči vode, tak ani zabudovaná GPS anténa, virtuálny tréner, kapacity na monitorovanie úrovne kyslíku v krvi, 2,5 GB úložisko pre hudbu, vlastný snímač srdcového tepu alebo funkcionalita schopná sama rozpoznať pohybovú aktivitu. Výrobca Fitbit sa navyše chváli, že siahol po veľmi presných senzoroch, čo znamená, že informácie, ktoré uvidíme na displeji, nebudú mať príliš ďaleko od reality.

Hranaté telo pozostáva z kombinácie kovu a plastu, pričom značnú časť prednej strany zaberá hranatý, dotykový aj farebný displej s vysokým jasom (až 1 000 nitov). Hodinky si rozumejú s upozorneniami z bezdrôtovo prepojeného smartfónu, dokážu komunikovať s Bluetooth slúchadlami a v útrobách skrývajú NFC čip, čiže umožnia zaplatiť za tovar či služby. A pokiaľ niekoho zaujíma výdrž batérie, tak tie 3 až 4 dni ohľaduplného používania by nemal byť žiadny problém. Pri vysokej záťaži hardvéru však môže klesnúť až na 10 hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia