Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2017, 17:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Španielsky plavec si chcel pred súťažou uctiť obete z Barcelony minútou ticha, no organizátori mu to zakázali. Na štarte ostal stáť sám

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj napriek veľmi smutným udalostiam zo Španielska organizátori neboli ochotní pristúpiť na návrh jedného z plavcov, aby si pred začiatkom uctili obete minútou ticha.

Len prednedávnom otriasli svetom ďalšie nešťastné udalosti spojené s útokom v Barcelone a v Cambrils. Aj napriek neustálej práci bezpečnostných zložiek nie je vždy možné skratové chovanie nebezpečných jedincov predpokladať a eliminovať ich včas. Španielske nešťastie je opäť príkladom situácie, kedy sa musí ľudstvo spojiť a nie naopak. Za všetko hovorí tento veľavravný príbeh Fernarda Alvareza z neďalekého Maďarska, ktorý prišiel za organizátormi seniorských majstrovstiev sveta v plávaní s úprimnou požiadavkou. Chcel, aby si pred štartom aspoň na chvíľku uctili obete minulotýždňového útoku symbolickou minútou ticha.

Tí však jeho žiadosť zamietli s viac než bizarným odôvodnením. Podľa portálu Metro organizátori povedali, že si nemôžu dovoliť premhrať ani jedinú minútu. Odvážny seniorský plavec mal však na situáciu iný názor a všetko zobral do vlastných rúk. Po štarte ostal na rozdiel od všetkých svojich súperov stáť minútu na jednom mieste a až po jej skončení skočil do vody. Pred vlastným úspechom uprednostnil nádherné gesto a podľa jeho slov mu to vôbec nevadilo. Sám tvrdí, že ten pocit mu stál za všetky zlaté medaily sveta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia