Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2017, 10:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Indii sa narodilo „tehotné" bábätko. Vzácna anomália spôsobila, že sa parazitické dvojča vyvíjalo priamo v jeho tele

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA TEHOTENSTVO
Uložiť Uložené

Indickí lekári našťastie dvojča odstránili.

Najrôznejšie anomálie pri vývoji a narodení detí nie sú ničím výnimočným a lekári sa s nimi stretávajú každý deň po celom svete. Prípad čerstvo narodeného chlapca z Indie je však predsa len zvláštny, pretože sa bábätko narodilo tehotné. Nejde o skutočné pomenovanie anomálie, v chlapcovom tele sa samozrejme technicky dieťa vyvíjať nemohlo, lenže parazitické dvojča uviazlo priamo v jeho tele a lekári ho našli náhodou pri jednom z predpôrodných testov. Za žalúdkom bábätka objavili približne 7-centimetrovú hmotu, ktorú neskôr identifikovali ako parazitické dvojča s vyvinutými dolnými končatinami, jednou rukou a dokonca aj mozgom. Dvojča nemalo vyvinutú žiadnu lebku, ale napriek tomu malo aj malú hlavu.

Indickým lekárom sa našťastie podarilo parazitické dvojča lokalizovať a odstrániť v krátkom čase, takže by v budúcnosti nemalo chlapcovi spôsobovať žiadne zdravotné problémy. Len 19-ročná matka nechcela veriť vlastným ušiam, keď jej lekári oznámili, čo sa s jej bábätkom musí udiať, a skutočne ide o mimoriadne vzácnu anomáliu. Vo svete je momentálne zaznamenaných len približne 200 prípadov, kedy sa parazitické dvojča vyvíjalo priamo v tele svojho súrodenca, a existujú aj ľudia, ktorí žili bez vedomia o cudzej hmote vo svojom tele aj dlhé roky, čo môže v najhoršom scenáre spôsobiť aj predčasnú smrť.



Domov
Zdieľať
Diskusia